20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jarno Duursma: Technologie en digitale innovatie
3 juni 2024

Jarno Duursma: Technologie en digitale innovatie

Jarno Duursma, een vooraanstaand technologie-expert, auteur en spreker, heeft diepgaande inzichten gedeeld over de invloed van opkomende technologieën op onze samenleving. In verschillende interviews en blogs bespreekt hij de vele kansen en risico’s die gepaard gaan met digitale innovaties zoals kunstmatige intelligentie, deepfakes en de metaverse.

De impact van deepfake technologie

In zijn blogposts beschrijft Duursma de opkomst van deepfake technologie en de gevaren die daarmee gepaard gaan. Deepfakes kunnen gebruikt worden voor schadelijke doeleinden zoals het manipuleren van opinies, het chanteren van individuen of het beschadigen van reputaties. Hij benadrukt dat deze technologie niet alleen meer een theoretische dreiging is, maar al actief wordt gebruikt in verschillende contexten​.

Jarno Duursma: De metaverse en virtuele werelden

Duursma verkent ook de metaverse, een concept dat een driedimensionale virtuele wereld omvat waarin gebruikers kunnen interageren met hun omgeving en elkaar via avatars. Hij noemt platforms zoals Fortnite, Decentraland en Roblox als vroege voorbeelden van de metaverse, waarbij gebruikers virtuele eigendommen kunnen kopen, verkopen en creëren. Deze virtuele werelden hebben een eigen economie, vaak aangedreven door cryptovaluta, en bieden nieuwe manieren van sociale interactie en handel​.

Kunstmatige intelligentie en ethiek

Een ander belangrijk onderwerp in Duursma’s werk is de ethiek van kunstmatige intelligentie (AI). Hij waarschuwt voor de risico’s van AI, zoals de mogelijkheid van verregaande surveillance door overheden en bedrijven. Slimme camera’s en software kunnen bijvoorbeeld gezichten, stemmen en gedrag analyseren, wat leidt tot privacyproblemen en ethische dilemma’s. Duursma pleit voor een zorgvuldige benadering waarbij de menselijke maat en ethische overwegingen centraal staan in de ontwikkeling en implementatie van AI​.

Innovatie en klanttevredenheid

Duursma benadrukt ook het belang van klanttevredenheid in het gebruik van nieuwe technologieën. In een interview stelt hij dat bedrijven vaak de neiging hebben om te focussen op kostenbesparing en efficiëntie, terwijl het centraal stellen van de klant de beste strategie is voor lange termijn succes. Technologie moet worden ingezet om de klantbeleving te verbeteren en niet alleen om operationele voordelen te behalen​.

Jarno Duursma als spreker boeken

Het boeken van Jarno Duursma als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Jarno’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Jarno Duursma aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Jarno Duursma voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!