20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jan-Joost Kroon: Wat we kunnen leren van de maffia
3 juni 2024

Jan-Joost Kroon: Wat we kunnen leren van de maffia

Jan-Joost Kroon, een ervaren organisatiestrateeg, heeft de zakelijke wereld opgeschud met zijn boek Van Capo tot CEO. In dit boek legt hij uit wat bedrijven kunnen leren van de Italiaanse maffia, zonder deze criminele organisatie te verheerlijken. Zijn inzichten zijn niet alleen verfrissend, maar ook prikkelend en vaak controversieel.

Een ander perspectief

Kroon schreef zijn boek omdat hij vond dat de bestaande managementboeken te veel dezelfde voorbeelden gebruikten, zoals Apple en Tesla. Hij wilde een ander perspectief bieden en koos ervoor om de bedrijfsvoering van de maffia te analyseren. Hij benadrukt dat, ondanks de negatieve connotaties, er veel te leren valt van hun manier van werken. Dit gaat niet om het overnemen van criminele praktijken, maar om het begrijpen van hun efficiënte, doelgerichte aanpak en sterke onderlinge vertrouwen​.

Jan-Joost Kroon: De kracht van eenvoud en directheid

Een van de belangrijkste lessen die Kroon aanhaalt, is de kracht van eenvoud en directheid in communicatie. De maffia staat bekend om hun efficiënte en directe manier van communiceren, iets waar veel moderne bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen. Kroon benadrukt dat micromanagement en overmatig vergaderen vaak contraproductief zijn. In plaats daarvan zouden bedrijven zich moeten richten op heldere, doelgerichte communicatie en een strakke bedrijfsvoering​.

Een tegengeluid

Kroon ziet zijn boek als een tegengeluid tegen de vaak saaie en complexe managementmodellen die vandaag de dag populair zijn. Hij stelt dat veel consultants dingen moeilijker maken dan nodig is en pleit voor een meer eenvoudige en praktische benadering. Zijn motto “elimineer de bullshit” spreekt boekdelen; hij gelooft dat bedrijven zich moeten concentreren op wat echt belangrijk is en onnodige complexiteit moeten vermijden​.

Toekomstplannen

Naast zijn boek is Kroon bezig met verschillende andere projecten, zoals het ontwikkelen van een managementgame en het geven van theatercolleges. Hij is vastbesloten om bedrijven te blijven uitdagen en inspireren met zijn unieke perspectief en aanpak​.

Jan-Joost Kroon als spreker boeken

Het boeken van Jan-Joost Kroon als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Jan-Joost’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Jan-Joost Kroon aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Jan-Joost Kroon voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!