20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jan Jonker: Naar een circulaire economie
1 juni 2024

Jan Jonker: Naar een circulaire economie

Jan Jonker, een vooraanstaand professor in duurzame ondernemerschap, heeft zijn carrière gewijd aan het promoten van duurzaamheid en de transitie naar een circulaire economie. In een recent interview besprak hij de urgentie van deze transitie en de stappen die nodig zijn om een duurzame toekomst te realiseren.

De definitie van circulariteit

Volgens Jonker is circulariteit het organiseren van waardebehoud in cycli. Hij benadrukt dat we moeten overstappen van een economie van wegwerpen naar een economie van waarde. Dit betekent dat materialen hoogwaardig hergebruikt moeten worden en dat we moeten stoppen met het “weggooien” van mensen door onze economische structuren te herzien​.

Samenwerking als sleutel tot verandering

Jonker legt uit dat bedrijven de grenzen van hun eigen organisatie moeten overstijgen om echte verandering te bewerkstelligen. Hij wijst erop dat veel bestaande regels en wetgevingen, die in een andere tijd zijn opgesteld, de vooruitgang richting een circulaire economie belemmeren. Bedrijven moeten samenwerken en nieuwe waardecreatiemodellen ontwikkelen die duurzaamheid integreren op economisch, fiscaal en juridisch niveau​.

Jan Jonker over innovaties en uitdagingen

Hoewel er al stappen worden gezet richting circulariteit, zoals in de hotel- en sloopindustrie, is er volgens Jonker nog veel werk te doen. Hij pleit voor een verandering van de “regels van het spel” door bijvoorbeeld de belastingvoordelen voor de fossiele industrie te verminderen en te investeren in duurzame energie. Hij benadrukt dat duurzaamheid een politieke keuze is, niet alleen een technologische uitdaging​.

Jan Jonker als spreker boeken

Het boeken van Jan Jonker als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Jan’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Jan Jonker aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Jan Jonker voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!