20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jacqueline Boerefijn: Veerkracht in het onderwijs
29 juni 2024

Jacqueline Boerefijn: Veerkracht in het onderwijs

Jacqueline Boerefijn, een vooraanstaand expert in positieve psychologie, heeft een diepgaand inzicht in hoe veerkracht kan worden geïntegreerd in het onderwijs om zowel studenten als docenten te ondersteunen. In een recent interview sprak ze over de manieren waarop veerkracht een cruciale rol speelt in het verbeteren van de schoolervaring en academische prestaties.

De Essentie van veerkracht

Volgens Boerefijn is veerkracht het vermogen om te herstellen van tegenslagen en uitdagingen, en het is een essentiële vaardigheid voor studenten. Ze benadrukt dat veerkracht niet alleen gaat over het omgaan met moeilijkheden, maar ook over het versterken van positieve eigenschappen zoals optimisme, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

Jacqueline Boerefijn: Praktische toepassingen in de klas

Boerefijn legt uit hoe scholen praktische stappen kunnen nemen om veerkracht te bevorderen, zoals het implementeren van programma’s die gericht zijn op sociaal-emotioneel leren en het trainen van docenten in veerkrachtgerichte pedagogiek. Ze deelt voorbeelden van activiteiten en strategieën die kunnen helpen bij het opbouwen van veerkracht bij studenten, zoals mindfulness-oefeningen en groepsdiscussies over persoonlijke ervaringen en uitdagingen.

De voordelen voor studenten en docenten

De voordelen van een veerkrachtgericht onderwijsmodel zijn talrijk. Voor studenten betekent dit betere coping-mechanismen, verhoogde motivatie en verbeterde academische prestaties. Voor docenten kan een focus op veerkracht leiden tot minder stress en een positievere werkervaring. Boerefijn benadrukt dat een ondersteunende schoolcultuur, waarin zowel studenten als docenten zich gewaardeerd en begrepen voelen, de sleutel is tot succes.

Jacqueline Boerefijn als spreker boeken

Het boeken van Jacqueline Boerefijn als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar inzichten in veerkracht en positieve psychologie in het onderwijs. Haar presentaties zijn zowel informatief als motiverend, en bieden praktische adviezen die direct toepasbaar zijn in de schoolomgeving. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streeft zij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Jacqueline voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!