20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jacqueline Boerefijn: Positieve psychologie in het onderwijs
29 mei 2024

Jacqueline Boerefijn: Positieve psychologie in het onderwijs

Jacqueline Boerefijn, een vooraanstaand expert in positieve psychologie en welzijn, richt zich in haar werk op het verbeteren van het welzijn van leerlingen en docenten. In haar recente artikelen en interviews deelt ze haar inzichten over het belang van een positieve benadering in het onderwijs.

Positieve psychologie op school

Boerefijn benadrukt dat positieve psychologie helpt om een omgeving te creëren waar leerlingen niet alleen academisch, maar ook emotioneel kunnen floreren. Ze pleit voor programma’s die veerkracht, optimisme en sociale vaardigheden bevorderen. Door middel van positieve interventies kunnen scholen een significante impact hebben op het welzijn van hun leerlingen​.

Jacqueline Boerefijn: Sturen op geluk

In haar werk “Sturen op geluk” bespreekt Boerefijn hoe overheidsbeleid kan bijdragen aan het bevorderen van geluk en welzijn in de samenleving. Ze stelt dat beleidsmakers meer moeten focussen op het welzijn van burgers door geluksbevorderende initiatieven te implementeren. Dit kan variëren van onderwijsprogramma’s tot gemeenschapsprojecten die sociale cohesie en persoonlijke ontwikkeling stimuleren​.

Praktische toepassingen in de klas

Boerefijn biedt concrete tips en methoden voor docenten om positieve psychologie in hun dagelijkse praktijk toe te passen. Dit omvat activiteiten die gericht zijn op het versterken van persoonlijke relaties, het bevorderen van een groeimindset en het aanmoedigen van dankbaarheid en mindfulness. Deze technieken helpen leerlingen om beter om te gaan met stress en hun algemene welzijn te verbeteren​.

Opleidingen en workshops

Naast haar werk in scholen biedt Boerefijn ook opleidingen en workshops aan voor onderwijsprofessionals. Deze trainingen zijn ontworpen om docenten te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om positieve psychologie effectief in de klas te integreren. Door voortdurende professionele ontwikkeling kunnen docenten up-to-date blijven met de nieuwste benaderingen en technieken in het veld van positieve psychologie.

Jacqueline Boerefijn als spreker boeken

Het boeken van Jacqueline Boerefijn als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan haar optreden zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Jacqueline’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Jacqueline Boerefijn aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Jacqueline Boerefijn voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!