20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jacco Eltingh: Leiderschap en uitdagingen in tennis coaching
29 juni 2024

Jacco Eltingh: Leiderschap en uitdagingen in tennis coaching

Jacco Eltingh, een voormalig professionele tennisser en meervoudig Grand Slam-winnaar in het dubbelspel, heeft na zijn actieve sportcarrière een belangrijke rol ingenomen bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). In recente interviews bespreekt Eltingh de dynamiek van leiderschap binnen het Nederlandse tennis en de uitdagingen die gepaard gaan met het coachen van nieuwe generaties tennisspelers.

Samenwerking met Paul Haarhuis

Eltingh werkt nauw samen met zijn voormalige dubbelpartner Paul Haarhuis bij de KNLTB. Eltingh bekleedt de functie van hoofd nationale coach, terwijl Haarhuis de rol van technisch en commercieel directeur vervult. Hun jarenlange samenwerking op en naast de baan heeft hen geholpen een effectieve leiderschapsstructuur te ontwikkelen binnen de bond. Eltingh benadrukt dat hun relatie altijd gebaseerd is geweest op een hoge mate van gelijkwaardigheid en open communicatie. Dit stelt hen in staat om eerlijk en direct te zijn, wat cruciaal is voor het maken van de beste beslissingen voor de organisatie en de sporters​.

Jacco Eltingh over de moeilijkheden van coaching

In een interview met The Tennis Talk bespreekt Eltingh de specifieke uitdagingen die coaches in Europa tegenkomen. Hij benoemt de passie en kennis die nodig zijn voor effectieve coaching, maar ook de obstakels die veel coaches tegenkomen, zoals beperkte middelen en de druk om snel resultaten te boeken. Deze uitdagingen kunnen ertoe leiden dat getalenteerde coaches hun carrière vroegtijdig beëindigen. Eltingh pleit voor meer ondersteuning en erkenning voor coaches, zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en bijdragen aan de groei van het tennis​.

Toekomstvisie voor Nederlands tennis

Eltingh heeft een duidelijke visie voor de toekomst van het Nederlandse tennis. Hij streeft naar een omgeving waarin zowel spelers als coaches kunnen floreren. Dit omvat niet alleen het verbeteren van technische vaardigheden, maar ook het bevorderen van mentale weerbaarheid en sportiviteit. Door te investeren in de ontwikkeling van jonge talenten en hen te voorzien van de juiste begeleiding, hoopt Eltingh dat Nederland weer een prominente rol kan spelen op het internationale tennistoneel​.

Jacco Eltingh als spreker boeken

Het boeken van Jacco Eltingh als spreker biedt een unieke kans om te leren van zijn uitgebreide ervaring in de tenniswereld en zijn inzichten in effectief leiderschap en coaching. Zijn presentaties zijn zowel inspirerend als informatief en bieden waardevolle lessen die direct toepasbaar zijn in verschillende aspecten van sport en management. Boek vandaag nog Jacco voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke perspectieven en inspirerende verhalen!