20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Iris Hond: Een missie om mensen te verbinden
29 juni 2024

Iris Hond: Een missie om mensen te verbinden

Iris Hond, een getalenteerde Nederlandse pianist en componist, staat bekend om haar unieke vermogen om mensen te verbinden door middel van muziek. Haar persoonlijke verhaal en professionele carrière laten zien hoe muziek levens kan veranderen en gemeenschappen kan versterken.

Muziek als verbinding en troost

Iris Hond heeft een bijzonder levensverhaal dat haar werk en missie sterk beïnvloedt. Op jonge leeftijd begon ze met pianospelen en werd ze al snel toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Echter, haar jeugd was allesbehalve eenvoudig; ze heeft een periode van dakloosheid doorgemaakt. Tijdens deze moeilijke tijd ontdekte ze de kracht van muziek om mensen samen te brengen en te troosten. Ze speelde vaak piano voor andere daklozen, wat haar liet inzien hoe muziek hoop en vreugde kan brengen, zelfs in de donkerste tijden​.

Iris Hond over het belang van sociaal betrokken muziek

Iris Hond richt zich niet alleen op het spelen in grote concertzalen, maar brengt haar muziek ook naar mensen die daar normaal geen toegang toe hebben. Ze heeft een stichting opgericht die muziek brengt naar plekken zoals daklozenopvangcentra, ziekenhuizen en gevangenissen. Hond gelooft sterk in de helende kracht van muziek en streeft ernaar om deze ervaring met zoveel mogelijk mensen te delen. Dit werk heeft haar veel erkenning en waardering opgeleverd, zowel in Nederland als internationaal​.

Samenwerking en innovatie

Naast haar solo-optredens werkt Iris Hond regelmatig samen met andere musici en componisten. Een van haar recente projecten omvatte een samenwerking met de componist Xavier van de Poll en het Kamerata Zuid orkest. Samen voerden zij werken van Ludovico Einaudi uit, evenals enkele van haar eigen composities. Deze uitvoeringen worden geprezen om hun emotionele diepgang en technische vaardigheid, en tonen haar voortdurende innovatie en toewijding aan de muziek​.

Iris Hond als spreker boeken

Het boeken van Iris Hond als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar verhalen en ervaringen. Haar presentaties zijn zowel vermakelijk als educatief, en bieden waardevolle inzichten in de kracht van muziek, veerkracht en persoonlijke groei. Boek vandaag nog Iris voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke perspectieven en inspirerende verhalen!