20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Ilja Gort: De magie van het Franse plattelandsleven
29 juni 2024

Ilja Gort: De magie van het Franse plattelandsleven

Ilja Gort, een bekende Nederlandse wijnmaker, schrijver en televisiepersoonlijkheid, heeft een unieke kijk op het leven in Frankrijk en het ambacht van wijn maken. In verschillende interviews en blogartikelen deelt Gort zijn ervaringen en inzichten over het opbouwen van een succesvolle wijngaard en de charme van het Franse plattelandsleven.

Overleven in Frankrijk: Een humoristische kijk op het leven als wijnmaker

In zijn boek “Surviving in France” (de Engelse vertaling van “Leven als Gort in Frankrijk”) vertelt Ilja Gort op humoristische wijze over zijn eerste jaren als eigenaar van een wijnchâteau in de buurt van Bordeaux. Hij deelt de uitdagingen en triomfen van het opknappen van een vervallen wijngaard tot een bekroond wijnbedrijf. Gort beschrijft hoe hij doorzettingsvermogen, creativiteit en een flinke dosis humor gebruikte om zijn droom waar te maken. Dit boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in het leven op een Franse wijngaard en de geheimen van het wijnmaken.

Ilja Gort over de kunst van het verhalen vertellen en koken

Tijdens een interview met Shyama Hopman bespreekt Gort zijn nieuwste boek “Chateaukoken,” waarin hij samen met zijn partner Caroline D’Hollosy de essentie van koken en genieten van eenvoudige, smaakvolle maaltijden deelt. Gort benadrukt het belang van koken met aandacht en plezier, en geeft praktische tips voor het presenteren van gerechten op een aantrekkelijke manier. Hij pleit voor het gebruik van pure, lokale ingrediënten en het ondersteunen van de lokale economie door producten op markten en bij boeren in te kopen​.

De uitdaging van fictie schrijven

In een interview over zijn thriller “Château Fatale,” geeft Gort een inkijkje in het schrijven van fictie. Hij beschrijft de moeilijkheden van het creëren van een fictief verhaal in tegenstelling tot zijn eerdere non-fictie werken. Gort deelt hoe hij halverwege het schrijven besloot de hoofdpersoon van geslacht te veranderen, wat hem dwong het hele boek opnieuw te schrijven. Hij benadrukt hoe dit proces hem hielp groeien als schrijver en zijn begrip van personages en verhaallijnen verdiept​.

Ilja Gort als spreker boeken

Het boeken van Ilja Gort als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn verhalen en ervaringen. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als educatief, en bieden waardevolle inzichten in het leven op een Franse wijngaard, de kunst van het koken, en de uitdagingen van het schrijven. Boek vandaag nog Ilja Gort voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke perspectieven en inspirerende verhalen!