20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Herman Wijffels: Leiderschap en duurzaamheid in de 21ste eeuw
29 juni 2024

Herman Wijffels: Leiderschap en duurzaamheid in de 21ste eeuw

Herman Wijffels, een gerespecteerd Nederlands econoom en voormalig topbestuurder, heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor duurzaam leiderschap. In verschillende interviews en publicaties heeft hij zijn visie gedeeld op hoe leiderschap moet evolueren om de uitdagingen van de moderne tijd aan te gaan.

Leiderschap in tijden van crisis

In een interview met Change Inc. benadrukt Wijffels dat de coronacrisis heeft aangetoond hoe belangrijk het is dat leiders in alle sectoren – van de overheid tot het bedrijfsleven – houvast bieden en een duidelijke koers uitstippelen. Hij pleit voor een leiderschapsstijl die gebaseerd is op samenwerking en het welzijn van de gemeenschap boven individuele belangen stelt. Volgens Wijffels is deze crisis een kans om een meer duurzame en rechtvaardige samenleving op te bouwen​.

Herman Wijffels: Het tijdperk van collectief handelen

Wijffels gelooft dat het tijdperk van individueel handelen voorbij is. In plaats daarvan moeten we ons richten op collectieve verantwoordelijkheid en gemeenschappelijke actie. Dit betekent dat bedrijven en overheden moeten samenwerken om duurzame oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen van onze tijd, zoals klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Hij stelt dat dit een fundamentele verandering in onze manier van denken en werken vereist​.

Duurzaamheid als kernwaarde

Tijdens zijn lezingen en publicaties benadrukt Wijffels het belang van duurzaamheid als kernwaarde in het bedrijfsleven en de samenleving. Hij gelooft dat bedrijven die duurzaamheid omarmen niet alleen bijdragen aan een betere wereld, maar ook economisch succesvoller zullen zijn op de lange termijn. Hij pleit voor een verschuiving van kortetermijnwinst naar langetermijnwaardecreatie, waarbij het welzijn van mensen en de planeet centraal staan​.

Herman Wijffels als spreker boeken

Het boeken van Herman Wijffels als spreker biedt een unieke kans om te profiteren van zijn diepgaande kennis en ervaring op het gebied van leiderschap en duurzaamheid. Zijn presentaties zijn zowel inspirerend als praktisch, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in verschillende sectoren. Boek vandaag nog Herman voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!