20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Hans van Breukelen: Van topsporter naar comebackmanager
28 juni 2024

Hans van Breukelen: Van topsporter naar comebackmanager

Hans van Breukelen, bekend als de iconische doelman van het Nederlands Elftal, heeft na zijn voetbalcarrière een nieuwe weg ingeslagen als comebackmanager en inspirator. In zijn nieuwe rol geeft hij lezingen en schrijft hij boeken over hoe je om kunt gaan met tegenslagen in het leven, waarbij hij zijn eigen ervaringen en inzichten deelt om anderen te helpen bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het geluk van pech

In zijn boek “Maak je comeback; vind jezelf opnieuw uit na een tegenslag”, dat hij samen met coach Benno Diederiks schreef, bespreekt Van Breukelen hoe tegenslagen omgezet kunnen worden in kansen. Het boek, genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2019, biedt een model voor hoe je na een val weer regisseur kunt worden van je eigen leven. Hans benadrukt dat het belangrijk is om drang en urgentie te voelen om in beweging te komen en moed te hebben om nieuwe, onbekende paden te bewandelen. Zelfreflectie speelt hierbij een cruciale rol​.

Van vallen naar opstaan

Van Breukelen legt uit dat het omgaan met tegenslagen begint met het erkennen van deze tegenslagen en vervolgens actie te ondernemen om jezelf opnieuw uit te vinden. Hij deelt persoonlijke verhalen en illustreert hoe hij zelf door moeilijke tijden heen is gekomen door zichzelf kwetsbaar op te stellen en te leren van zijn ervaringen. Dit proces van zelfreflectie en zelfconfrontatie is essentieel om weer op te staan na een val en om je leven op een positieve manier opnieuw vorm te geven​.

Hans van Breukelen over mentale innovatie en teamcoaching

Naast individuele begeleiding biedt Hans van Breukelen ook teamsessies aan, waarbij hij zich richt op persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. Hij gebruikt zijn ervaring in de sportwereld om parallellen te trekken met het bedrijfsleven en helpt teams om gezamenlijk doelen te bereiken door de talenten van individuele leden te benutten. Dit traject, gericht op mentale innovatie, helpt teams om patronen te doorbreken en een cultuur van eigenaarschap en bevlogenheid te creëren​.

Hans van Breukelen als spreker boeken

Het boeken van Hans van Breukelen als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten en ervaringen. Zijn presentaties zijn zowel informatief als motiverend, en bieden waardevolle lessen die direct toepasbaar zijn in verschillende aspecten van het leven en werk. Of het nu gaat om het overwinnen van tegenslagen, het vergroten van veerkracht, of het verbeteren van teamdynamiek, Hans van Breukelen weet zijn publiek te boeien en te inspireren. Boek vandaag nog Hans voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!