20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Hanna Verboom: Het stigma op psychische variaties
28 juni 2024

Hanna Verboom: Het stigma op psychische variaties

Hanna Verboom, een veelzijdige sociaal ondernemer, filmmaker, spreker en actrice, heeft recentelijk veel aandacht gekregen voor haar werk rondom psychische gezondheid. Met haar documentaireserie “Uit de Schaduw” werpt ze licht op het stigma rondom psychische variaties in Nederland en pleit ze voor meer openheid en systeemverandering.

Uit de Schaduw: persoonlijke verhalen en systeemverandering

In de documentaire “Uit de Schaduw” deelt Hanna Verboom openhartig haar eigen ervaringen met een bipolaire variatie. Deze openheid heeft duizenden mensen geïnspireerd om hun eigen verhalen te delen, wat leidde tot een golf van herkenning en erkenning. De reacties benadrukken hoe belangrijk het is om de stilte rondom psychische variaties te doorbreken en het taboe te doorbreken. De documentaire heeft een krachtige boodschap: het is cruciaal om een omgeving te creëren waarin mensen zich veilig voelen om over hun mentale gezondheid te praten​.

Samen uit de Schaduw: voortzetting van de missie

Na het succes van “Uit de Schaduw” lanceerde Verboom “Samen uit de Schaduw”, een vervolgdocumentaire waarin ze samen met haar broer Juda Verboom verder onderzoek doet naar de maatschappelijke en persoonlijke aspecten van psychische variaties. Deze documentaire gaat dieper in op de vraag hoe we als samenleving beter kunnen omgaan met mentale gezondheid en hoe we elkaar kunnen ondersteunen. De nadruk ligt op het belang van gemeenschap en verbinding om mensen met psychische uitdagingen te helpen zich minder geïsoleerd te voelen​.

Hanna Verboom over het belang van media en ondernemerschap

Naast haar werk als filmmaker is Hanna Verboom ook de oprichter van Cinetree, een filmplatform dat zich richt op het cureren van films en documentaires met een maatschappelijke boodschap. Cinetree heeft als doel om verhalen te vertellen die mensen raken en aanzetten tot actie. Verboom gelooft sterk in de kracht van media en ondernemerschap om positieve veranderingen te bewerkstelligen in de maatschappij. Haar inzet voor duurzaamheid, mentale gezondheid en diversiteit heeft haar de titel ‘Ondernemende vrouw van het jaar’ in de categorie duurzaamheid opgeleverd.

Hanna Verboom als spreker boeken

Het boeken van Hanna Verboom als spreker biedt een unieke kans om te leren van haar diepgaande kennis en ervaringen op het gebied van sociaal ondernemerschap en mentale gezondheid. Haar presentaties zijn zowel inspirerend als informatief, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in verschillende aspecten van het leven en werk. Boek vandaag nog Hanna voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!