20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Frank Krake: Het ongelooflijke verhaal van Wim Aloserij
27 mei 2024

Frank Krake: Het ongelooflijke verhaal van Wim Aloserij

In zijn nieuwste boek, De laatste getuige, brengt auteur Frank Krake het aangrijpende en inspirerende verhaal van Wim Aloserij tot leven, een man die drie nazi-concentratiekampen en een van de ergste maritieme rampen van de Tweede Wereldoorlog overleefde. Het boek gaat diep in op de buitengewone omstandigheden die het leven van Wim tijdens en na de oorlog bepaalden, en benadrukt thema’s als veerkracht, geluk en de onoverwinnelijke menselijke geest.

Overleven in de kampen en maritieme ramp

De reis van Wim Aloserij door de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog is niets minder dan wonderbaarlijk. Gevangen genomen tijdens een razzia na aanvankelijk de dwangarbeid te hebben ontlopen, werd Wim opgesloten in verschillende beruchte concentratiekampen, waaronder Kamp Amersfoort, Husum-Schwesing en Neuengamme. Zijn overleving wordt toegeschreven aan een combinatie van geluk, zijn Amsterdamse bluf en de harde lessen die hij leerde van een gewelddadige stiefvader, wat hem van jongs af aan verhardde​.

De Cap Arcona-ramp

Toen de oorlog ten einde liep, bevond Wim zich op de Cap Arcona, een Duitse luxe liner die werd omgebouwd tot gevangenisschip. Tragisch genoeg werd het schip per ongeluk gebombardeerd door de RAF, wat leidde tot een van de meest verwoestende maritieme rampen met ongeveer 7.000 doden. Wim slaagde er echter in deze inferno te overleven, wat weer een ontsnapping aan de dood markeerde​​.

Een verhaal van veerkracht en hoop

Door zijn uitgebreide onderzoek documenteert Frank Krake niet alleen het ongelooflijke overlevingsverhaal van Wim, maar verkent hij ook de psychologische en emotionele nasleep van zulke traumatische ervaringen. Wim’s latere bekering tot het geloof van de Jehova’s Getuigen en zijn wens om de verschrikkingen van de oorlog weg te houden van zijn gezinsleven, voegen lagen van diepgang toe aan zijn verhaal. Deze introspectieve kijk op Wim’s leven laat zien hoe een man, ondanks het ervaren van het ergste van de mensheid, vrede vond en een vervullend leven na de oorlog opbouwde​.

Het schrijf- en publicatieproces

Frank Krake’s toewijding om Wim’s verhaal te vertellen, benadrukt ook de uitdagingen en beloningen van self-publishing. Met oog voor detail en een toewijding aan kwaliteit hebben Krake’s zelfgepubliceerde werken succesvol een breed publiek bereikt, wat bewijst dat verhalen van historische betekenis en persoonlijke moed kunnen gedijen buiten traditionele uitgeefroutes​.

Frank Krake als spreker boeken

Het boeken van Frank Krake als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden op uw evenement zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Frank’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Frank Krake aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Frank Krake voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!