20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Feike Cats: Van klanttevredenheid naar klanthousiasme
27 mei 2024

Feike Cats: Van klanttevredenheid naar klanthousiasme

Feike Cats, oprichter van “Houden van Klanten,” staat bekend om zijn innovatieve benadering van klantgerichtheid. Hij introduceert het concept van “Klanthousiasme,” waarbij de focus ligt op het overstijgen van klanttevredenheid naar een staat van echte klantenthousiasme. Cats deelt zijn inzichten en methoden door middel van lezingen en workshops, die bedrijven helpen om hun klantenservice te verbeteren en klanten blijvend te binden.

Het verschil tussen tevredenheid en enthousiasme

Cats legt uit dat er een groot verschil is tussen tevreden klanten en enthousiaste klanten. Tevreden klanten zijn tevreden met de dienstverlening, maar enthousiaste klanten gaan een stap verder; zij vertellen anderen over hun positieve ervaringen en keren vaker terug. Enthousiaste klanten zorgen voor mond-tot-mondreclame en verhogen daarmee de loyaliteit en het succes van een bedrijf.

Verleuken: De weg naar enthousiasme

Een van de belangrijkste concepten die Cats introduceert, is “verleuken.” Dit houdt in dat bedrijven niet alleen moeten streven naar verbetering, maar ook naar het leuker maken van hun processen en interacties met klanten. Verleuken draait om empathie, aandacht en plezier, wat niet alleen klanten enthousiast maakt, maar ook medewerkers motiveert en blij maakt. Blije medewerkers zorgen namelijk voor blije klanten, en dat is de sleutel tot duurzame klantrelaties.

Feike Cats’ praktijkvoorbeelden en inspiratie

Cats gebruikt diverse praktijkvoorbeelden om zijn punten te illustreren. Zo prijst hij het initiatief van een supermarkt die roze winkelmandjes introduceerde voor mensen die een Valentijnsdate zochten. Dit simpele, maar creatieve idee zorgde voor veel positieve aandacht en liet zien hoe kleine veranderingen grote impact kunnen hebben op de klantbeleving.

De Kansen van werkgel(e)uk

In zijn lezingen benadrukt Cats ook het belang van werkgel(e)uk, wat hij ziet als een cruciale factor voor enthousiaste medewerkers en klanten. Hij biedt tips en strategieën om werkgel(e)uk te vergroten, zoals het creëren van een leuke en positieve werkomgeving, het erkennen van successen en het bevorderen van een open en empathische bedrijfscultuur.

Feike Cats als spreker boeken

Het boeken van Feike Cats als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden op uw evenement zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door transparante tarieven en een offertegarantie binnen 24 uur. Feike’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Feike Cats aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Feike Cats voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!