20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Fabio D’Agata: Duurzame inzetbaarheid door beweging
27 juni 2024

Fabio D’Agata: Duurzame inzetbaarheid door beweging

Fabio D’Agata, de oprichter van SPAT Verandert en auteur van “Intelligent Bewegen,” legt de nadruk op het belang van lichaamsbeweging voor persoonlijke groei en duurzame inzetbaarheid. In zijn aanpak combineert hij fysieke activiteit met mentale en emotionele ontwikkeling om mensen te helpen een betere balans te vinden in hun leven en werk​.

Het belang van duurzaam bewegen

Fabio stelt dat veranderingen niet alleen in het hoofd plaatsvinden, maar dat het lichaam ook moet worden betrokken. Zijn filosofie benadrukt dat bewegen een middel is om je hele lichaam en geest te betrekken bij persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door fysieke activiteiten leren mensen beter omgaan met stress en worden ze weerbaarder​.

Fabio D’Agata over vitaliteit op de werkvloer

Bedrijven die investeren in de vitaliteit van hun medewerkers zien een duidelijke verbetering in prestaties en een afname in ziekteverzuim. Fabio’s methoden helpen organisaties niet alleen om een gezondere werkplek te creëren, maar ook om een cultuur van welzijn en betrokkenheid te bevorderen. Dit resulteert in medewerkers die niet alleen fysiek fitter zijn, maar ook mentaal en emotioneel sterker​.

Luister naar je lichaam

Fabio’s benadering gaat verder dan traditionele fitness. Hij moedigt mensen aan om naar hun lichaam te luisteren en te bewegen op een manier die bij hun behoeften past. Dit betekent dat sport en beweging geen verlengstuk moeten zijn van de prestatiegerichte mindset die vaak in professionele omgevingen heerst. In plaats daarvan zou beweging een bron van ontspanning en zelfontdekking moeten zijn. Fabio pleit voor een benadering waarbij mensen tijdens het bewegen ook ruimte geven aan hun emoties en fysieke reacties, wat leidt tot een dieper begrip van zichzelf en hun reacties op stressvolle situaties​.

Praktische toepassingen voor bedrijven

Fabio geeft praktische tips voor bedrijven die de vitaliteit van hun medewerkers willen verbeteren. Een eenvoudige maatregel, zoals het plaatsen van een pingpongtafel op kantoor, kan een grote impact hebben. Het bevordert niet alleen fysieke activiteit maar ook sociale interactie en een positieve werksfeer. Daarnaast adviseert hij om werknemers aan te moedigen gebruik te maken van gezondheidsprogramma’s zoals a.s.r. Vitality, dat gedragsverandering bevordert door gezonde keuzes aantrekkelijk te maken​.

Fabio D’Agata als spreker boeken

Het boeken van Fabio D’Agata als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over intelligent bewegen en duurzame inzetbaarheid. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Fabio voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!