20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Eva Eikhout: Het geschenk van technologie
27 juni 2024

Eva Eikhout: Het geschenk van technologie

Eva Eikhout, een dynamische presentatrice bij BNNVARA, is een bewijs van hoe technologie het leven van mensen met een handicap aanzienlijk kan verbeteren. In een interview met Techzle deelde Eva haar inzichten over hoe haar Apple iPhone een game-changer is geweest voor haar onafhankelijkheid. Ze benadrukte dat de toegankelijkheidsfuncties op haar iPhone, zoals spraakbesturing via Siri, haar in staat stellen dagelijkse taken zonder hulp uit te voeren, van het aanzetten van lichten tot het beheren van haar met een joystick bestuurde auto. Deze technologische ondersteuning stelt haar in staat onafhankelijker te leven en zich te concentreren op haar carrière en persoonlijke interesses zonder constante hulp nodig te hebben.

Een natuurlijk rolmodel

Eva’s reis gaat niet alleen over het gebruik van technologie, maar ook over het inspireren van anderen. Ze geeft aan dat, hoewel ze zich er niet bewust op richt om een rolmodel te zijn, haar actieve levensstijl en publieke aanwezigheid vanzelf laten zien wat er mogelijk is voor mensen met een handicap. Haar benadering van het leven is eenvoudig en ongecompliceerd, met als doel om volledig en vreugdevol te leven ondanks fysieke beperkingen.

Eva Eikhout: Leven voorbij labels

Tijdens haar presentatie bij TEDxArnhem benadrukte Eva het belang van het niet laten definiëren door haar handicap. Ze wees verschillende tv-programma’s af die zich uitsluitend op haar conditie wilden richten, omdat haar belangrijkste doel is om een vervuld leven te leiden en niet door de lens van haar handicap gezien te worden. Haar boodschap is duidelijk: ze wil erkend worden voor haar capaciteiten en bijdragen, niet voor haar beperkingen.

De impact van technologie

Eva reflecteert ook op de bredere impact van technologie op toegankelijkheid, waarbij ze opmerkt dat hoewel Apple aanzienlijke stappen heeft gezet, er nog steeds ruimte is voor verbetering in andere technologische gebieden, zoals rolstoelen. Ze pleit voor voortdurende innovatie om mensen met een handicap te helpen grotere onafhankelijkheid en integratie in de samenleving te bereiken.

Inspirerende onafhankelijkheid

Door haar werk en dagelijks leven laat Eva Eikhout zien dat met de juiste tools en mindset, beperkingen kunnen worden omgezet in sterke punten, waardoor velen worden geïnspireerd om hun benadering van toegankelijkheid en inclusie te heroverwegen.

Eva Eikhout als spreker boeken

Het boeken van Eva Eikhout als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar inzichten over onafhankelijkheid en technologie. Haar presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Eva voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!