20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Eva de Mol: Succesvolle startup teams en diversiteit
28 juni 2024

Eva de Mol: Succesvolle startup teams en diversiteit

Eva de Mol, oprichter van CapitalT en ervaren investeerder, deelt in verschillende interviews en publicaties haar inzichten over wat een startup team succesvol maakt en het belang van diversiteit binnen deze teams. Haar onderzoek en praktijkervaring bieden waardevolle lessen voor ondernemers en investeerders.

Succesvolle startup teams

Volgens Eva de Mol ligt het succes van een startup niet alleen in de individuele talenten van teamleden, maar vooral in de gedeelde passie en visie van het team. Haar onderzoek, zoals gepubliceerd in de Harvard Business Review, toont aan dat voorafgaande ervaring, productkennis en industrieskills niet altijd de doorslaggevende factoren zijn voor het succes van een nieuwe onderneming. In plaats daarvan zijn het de gemeenschappelijke doelen en het wederzijdse begrip binnen het team die de meeste invloed hebben​.

Het belang van diversiteit

Eva benadrukt het belang van diversiteit binnen teams. Ze heeft ontdekt dat diverse teams, waarin verschillende perspectieven en achtergronden samenkomen, innovatie en creativiteit bevorderen. Bij CapitalT investeert ze specifiek in technologiebedrijven met diverse oprichters, omdat ze gelooft dat deze diversiteit leidt tot beter presterende bedrijven. Haar streven is om een inclusieve cultuur te creëren waarin iedereen zich welkom voelt en optimaal kan presteren​​.

Eva de Mol: Uitdagingen en kansen in de femtech-sector

Eva de Mol is ook actief in de femtech-sector, waar ze de groeiende belangstelling voor technologieën gericht op vrouwengezondheid observeert. Ze merkt op dat, hoewel er aanzienlijke vooruitgang is geboekt, er nog steeds uitdagingen zijn bij het aantrekken van investeringen voor femtech-startups. Het gebrek aan diversiteit in de investeringswereld is een obstakel dat zij actief probeert te doorbreken door meer vrouwelijke ondernemers te ondersteunen en te investeren in diverse teams​​.

Eva de Mol als spreker boeken

Het boeken van Eva de Mol als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar inzichten in ondernemerschap, diversiteit en investeringen. Haar presentaties zijn informatief en motiverend, en bieden praktische adviezen die direct toepasbaar zijn in de startup- en investeringswereld. Boek vandaag nog Eva voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!