20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Erik Scherder: Het belang van lichamelijke activiteit
25 mei 2024

Erik Scherder: Het belang van lichamelijke activiteit

Erik Scherder, een vooraanstaande Nederlandse neuropsycholoog, pleit consequent voor het belang van lichamelijke activiteit voor het behoud van de gezondheid van de hersenen. In een recent interview deelde Scherder zijn inzichten over de diepgaande impact die beweging kan hebben op cognitieve functies en het algehele welzijn.

De kritieke rol van beweging

Tijdens zijn gesprek benadrukte Scherder de vaak over het hoofd geziene pandemie van fysieke inactiviteit. Hij legde uit dat inactiviteit een aanzienlijk gezondheidsrisico vormt en jaarlijks bijdraagt aan miljoenen sterfgevallen door aandoeningen zoals hartziekten, diabetes en dementie. Scherder benadrukte dat regelmatige fysieke activiteit cruciaal is voor het voorkomen van deze aandoeningen en het bevorderen van een gezonder en langer leven.

Beweging en hersenfunctie

Scherder besprak hoe lichamelijke activiteit een positieve invloed heeft op de fysiologie en chemie van de hersenen. Regelmatige lichaamsbeweging leidt tot de groei van nieuwe hersencellen, de vorming van nieuwe verbindingen tussen deze cellen en verbeterde doorbloeding van de hersenen. Deze veranderingen verbeteren cognitieve functies zoals geheugen, focus en het vermogen om informatie te verwerken. Scherder merkte op dat zelfs eenvoudige activiteiten zoals wandelen de gezondheid en veerkracht van de hersenen aanzienlijk kunnen verbeteren.

Praktisch advies van Erik Scherder

Om inactiviteit tegen te gaan, raadt Scherder aan om meer beweging in de dagelijkse routines te integreren. Dit kan zo eenvoudig zijn als lopen of fietsen naar het werk, pauzes nemen om gedurende de dag te stretchen, of deelnemen aan sport- en recreatieve activiteiten. Voor kinderen pleit hij voor meer buitenspelen en minder schermtijd, waarbij hij benadrukt dat lichamelijke activiteit net zo belangrijk is als academisch leren voor cognitieve ontwikkeling.

Erik Scherder als spreker boeken

Het boeken van Erik Scherder als spreker staat garant voor een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden op uw evenement zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door transparante tarieven en een offertegarantie binnen 24 uur. Erik’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Erik Scherder aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Erik Scherder voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!