20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Erik Scherder: Beweging, het brein en een actieve levensstijl
27 juni 2024

Erik Scherder: Beweging, het brein en een actieve levensstijl

Erik Scherder, een vooraanstaande neuropsycholoog, benadrukt regelmatig het cruciale belang van beweging voor het goed functioneren van het brein. In een interview met ASML Magazine legt hij uit hoe activiteiten zoals fietsen niet alleen onze fysieke gezondheid verbeteren, maar ook een positieve invloed hebben op onze mentale gezondheid. Volgens Scherder stimuleert fietsen in de buitenlucht de hersenen door de diverse prikkels die we ontvangen, zoals het geluid van vogels en het zien van natuurlijke landschappen. Dit bevordert de werking van de hersenschors, wat helpt bij het onderdrukken van negatieve emoties zoals angst en stress​.

De gevaren van te lang zitten

In een blogpost voor Backjoy Europe bespreekt Scherder de risico’s van langdurig zitten, vooral in een hybride werkomgeving waar thuiswerken de norm is geworden. Hij wijst erop dat een gebrek aan beweging kan leiden tot een verminderde werking van het immuunsysteem en een negatieve invloed heeft op de effectiviteit van vaccinaties bij mensen boven de zestig. Scherder benadrukt de noodzaak voor werkgevers en werknemers om bewuste keuzes te maken over gezondheid en fitheid, door bijvoorbeeld regelmatig pauzes te nemen en fysieke activiteiten te integreren in de werkdag​.

Erik Scherder over lezen en breinstimulatie

Naast zijn pleidooi voor fysieke activiteit, promoot Scherder ook het belang van mentale stimulatie door middel van lezen. In een interview met Bibliotheekblad vertelt hij hoe lezen niet alleen het brein uitdaagt, maar ook energie en inspiratie geeft. Hij benadrukt dat het lezen van boeken een belangrijke rol speelt in de cognitieve ontwikkeling en het behoud van mentale scherpte, vooral naarmate we ouder worden​.

Erik Scherder als spreker boeken

Het boeken van Erik Scherder als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn diepgaande kennis over neuropsychologie en zijn passie voor een actieve levensstijl. Zijn presentaties zijn zowel motiverend als informatief, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in verschillende contexten. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Erik voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!