20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Erben Wennemars: Jongeren sterken door sport en veilingen
25 mei 2024

Erben Wennemars: Jongeren sterken door sport en veilingen

Erben Wennemars, een gevierde Nederlandse schaatser en tv-persoonlijkheid, is van zijn sportcarrière overgestapt naar een rol als invloedrijk pleitbezorger voor de betrokkenheid van jongeren bij sport en cultuur. Onlangs deelde hij zijn inzichten in een interview met Catawiki, waar hij sprak over de transformerende kracht van sport en zijn huidige initiatieven om kansarme kinderen te ondersteunen.

De transformerende kracht van sport

In het interview met Catawiki benadrukte Wennemars hoe sport een cruciale rol speelde in de vorming van zijn leven. Als verlegen kind vond hij zelfvertrouwen en zelfexpressie door te schaatsen, wat hem uiteindelijk tot wereldkampioen maakte. Sport, legde hij uit, verbreedde zijn perspectief en voorzag hem van essentiële levensvaardigheden. Deze persoonlijke ervaring voedt zijn passie om ervoor te zorgen dat andere kinderen dezelfde kansen krijgen om door sport te gedijen.

Erben Wennemars als ambassadeur voor jeugdfonds sport & cultuur

Wennemars is ambassadeur voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur, een goed doel dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen helpt om deel te nemen aan sport- en culturele activiteiten. Hij gelooft dat elk kind de kans moet krijgen om zich met sport en kunst bezig te houden, omdat deze activiteiten cruciaal zijn voor persoonlijke ontwikkeling en sociale inclusie.

De TeamNL veiling

Als onderdeel van zijn inzet om jongeren te ondersteunen, is Wennemars betrokken bij de TeamNL-veiling, georganiseerd door het Nederlands Olympisch ComitéNederlandse Sport Federatie (NOCNSF). Als gastcurator helpt hij bij het veilen van sportmemorabilia van bekende Nederlandse atleten. De opbrengsten van deze veilingen gaan rechtstreeks naar Jeugdfonds Sport & Cultuur, wat helpt om programma’s te financieren die sport- en cultuurdeelname toegankelijk maken voor alle kinderen.

Persoonlijke inzichten

Tijdens het interview deelde Wennemars zijn geloof in het belang van veerkracht, teamwork en gemeenschapssteun, vooral in uitdagende tijden. Hij benadrukte dat de lessen die door sport worden geleerd – zoals doorzettingsvermogen en samenwerking – van onschatbare waarde zijn en veel verder reiken dan het veld of de baan. Deze vaardigheden, merkte hij op, zijn essentieel voor het navigeren door de uitdagingen van het leven en het bereiken van persoonlijke groei.

Erben Wennemars als spreker boeken

Het boeken van Erben Wennemars als spreker staat garant voor een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden op uw evenement zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door transparante tarieven en een offertegarantie binnen 24 uur. Erben’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Erben Wennemars aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Erben Wennemars voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!