20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Dwight van van de Vijver: Sociaal betrokkenheid en televisie
28 juni 2024

Dwight van van de Vijver: Sociaal betrokkenheid en televisie

Dwight van van de Vijver is een bekende Nederlandse televisiepresentator en voormalig politieagent, die zich inzet voor maatschappelijke betrokkenheid en het aanpakken van sociale kwesties. Met zijn achtergrond als wijkagent en inspecteur heeft hij een unieke kijk op de uitdagingen en kansen binnen verschillende gemeenschappen. Dit komt duidelijk naar voren in zijn televisiewerk en andere initiatieven.

Televisieprogramma’s met een missie

Dwight presenteert diverse programma’s voor de EO, waaronder “Uit de Bak” en “Welkom in… Containerdorp”. In “Uit de Bak” volgt hij ex-gedetineerden die proberen hun leven weer op te pakken na hun gevangenisstraf. Door zijn empathische benadering weet hij een vertrouwensband op te bouwen met de deelnemers, waardoor ze openhartig hun verhalen delen. Dit biedt kijkers een indringend inzicht in de uitdagingen die ex-gedetineerden ondervinden en de steun die ze nodig hebben om succesvol te re-integreren in de samenleving​. In “Welkom in… Containerdorp” legt Dwight de focus op mensen die aan de randen van de maatschappij leven, zoals daklozen en drugsgebruikers, die in speciaal ingerichte woongemeenschappen verblijven. Zijn achtergrond in de politie helpt hem om op een begripvolle en niet-veroordelende manier met deze mensen om te gaan, waardoor hun verhalen authentiek en ontroerend worden weergegeven​.

Dwight van van de Vijver: Betrokkenheid bij sociale kwesties

Dwight is niet alleen actief op televisie, maar zet zich ook in als adviseur bij de reclassering. Sinds juli 2021 werkt hij parttime bij Reclassering Nederland om meer ruimte te creëren voor zijn rol als projectpresentator bij de EO. Zijn werk is gericht op het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in de samenleving door mensen te helpen die zich in moeilijke situaties bevinden. Deze dubbele rol stelt hem in staat om zowel op een praktisch als een bewustmakingsniveau impact te hebben​​.

Dwight van van de Vijver als spreker boeken

Het boeken van Dwight van van de Vijver als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn ervaringen en inzichten in maatschappelijke kwesties. Zijn presentaties zijn zowel informatief als motiverend, en bieden waardevolle perspectieven die direct toepasbaar zijn in verschillende aspecten van het leven en werk. Boek vandaag nog Dwight voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!