20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Dounia Maakor: Diversiteit in de moderne arbeidsmarkt
27 juni 2024

Dounia Maakor: Diversiteit in de moderne arbeidsmarkt

Dounia Maakor, een prominente sociaal onderneemster en spreker, richt zich op het bevorderen van diversiteit, inclusie en kansengelijkheid in de arbeidsmarkt. Geboren en getogen in Nijmegen, heeft Maakor zich onderscheiden door haar inzet om bewustwording te creëren rondom arbeidsmarkt-discriminatie en sociale impact. In haar inspirerende toespraken en workshops legt ze uit hoe bedrijven kunnen focussen op talent, potentie en motivatie om een rechtvaardiger en productiever werkomgeving te creëren​.

Innovatieve benaderingen in recruitment

Maakor benadrukt dat het werven van divers talent niet alleen gaat om het behalen van diversiteitsquota, maar om het vinden van de beste mensen voor de juiste posities. In haar boek “Unbiased Recruitment – De strijd tussen robot en mens” bespreekt ze de uitdagingen en voordelen van het combineren van menselijke intuïtie met technologische hulpmiddelen in het wervingsproces. Ze waarschuwt echter voor het blind vertrouwen op technologie zonder kritisch na te denken over de inherente vooroordelen die in deze systemen kunnen zitten​.

Praktische tips voor inclusieve werving

Tijdens haar workshops biedt Maakor praktische tips voor inclusieve werving. Ze moedigt recruiters aan om voorbij de traditionele cv’s te kijken en zich te concentreren op de persoon achter het papier. Ze adviseert het gebruik van video-interviews en andere innovatieve methoden om een beter beeld te krijgen van de kandidaten. Daarnaast benadrukt ze het belang van regelmatige training en bewustwording om vooroordelen te verminderen en een inclusieve werkcultuur te bevorderen​.

Dounia Maakor over persoonlijke ontwikkeling en doorzettingsvermogen

Dounia Maakor deelt vaak haar eigen verhaal van persoonlijke ontwikkeling en de obstakels die ze heeft overwonnen als Nederlands-Marokkaanse vrouw in het bedrijfsleven. Ze spreekt over het belang van zelfbewustzijn, veerkracht en het vinden van je eigen stem. Maakor moedigt jonge professionals aan om te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling door middel van passieprojecten en het opbouwen van een sterk netwerk​.

Dounia Maakor als spreker boeken

Het boeken van Dounia Maakor als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar diepgaande kennis en ervaring op het gebied van diversiteit en inclusie. Haar presentaties zijn zowel motiverend als praktisch, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in verschillende professionele contexten. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Dounia voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!