20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Diederik Gommers: De rol van een IC-arts in tijden van crisis
27 juni 2024

Diederik Gommers: De rol van een IC-arts in tijden van crisis

Diederik Gommers, een prominente intensive care-arts en lid van het Outbreak Management Team (OMT) in Nederland, heeft een cruciale rol gespeeld tijdens de COVID-19 pandemie. Zijn werk in deze periode heeft hem niet alleen bekend gemaakt bij het grote publiek, maar heeft ook zijn positie als een belangrijke stem in de gezondheidszorg versterkt. Gommers werd regelmatig gezien in talkshows en nieuwsprogramma’s waar hij helder en eerlijk informatie deelde over de pandemie en de maatregelen​.

Sociale media als platform voor gezondheidsinformatie

In een interview met Diggit Magazine vertelde Gommers hoe hij door zangeres Famke Louise werd aangespoord om een Instagram-account aan te maken om beter te kunnen communiceren met het publiek, vooral met jongeren. Dit bleek een effectieve zet, want zijn Instagram-profiel groeide snel tot meer dan 450.000 volgers. Via dit platform deelt hij niet alleen informatie over COVID-19 en gezondheidsmaatregelen, maar ook persoonlijke momenten, zoals zijn liefde voor speciaalbieren en sportactiviteiten. Deze benadering heeft bijgedragen aan zijn imago als benaderbare en betrouwbare bron van informatie​.

Diederik Gommers over aanpak van desinformatie

Gommers heeft actief deelgenomen aan campagnes om gezondheidsmisinformatie tegen te gaan. Volgens een artikel in The BMJ zijn artsen, vanwege hun geloofwaardigheid, goed gepositioneerd om desinformatie te bestrijden. Gommers’ bijdragen op sociale media, waarin hij feiten over COVID-19 en vaccinaties deelt en mythes ontkracht, zijn voorbeelden van hoe medische professionals deze platformen effectief kunnen gebruiken om publieke gezondheid te bevorderen. Zijn strategie omvat het duidelijk stellen van feiten, waarschuwen voor mythes, uitleggen waarom ze onjuist zijn, en de feiten herhalen​.

Kritische blik en transparantie

Gommers heeft nooit geschroomd om een kritische blik te werpen op overheidsmaatregelen en misstanden in de zorgsector aan de kaak te stellen. Hij heeft bijvoorbeeld openlijk zijn zorgen geuit over de beperkte capaciteit op de IC-afdelingen en heeft gepleit voor betere ondersteuning van zorgmedewerkers. Deze transparante en eerlijke communicatie heeft hem veel respect opgeleverd, zowel binnen als buiten de medische gemeenschap​.

Diederik Gommers als spreker boeken

Het boeken van Diederik Gommers als spreker biedt een unieke kans om te leren van zijn uitgebreide ervaring en inzichten op het gebied van gezondheidszorg, crisismanagement en effectieve communicatie. Zijn presentaties zijn informatief, inspirerend en bieden praktische lessen die direct toepasbaar zijn. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Diederik Gommers voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!