20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Deborah Nas: Mensgerichte technologie en innovatie
27 juni 2024

Deborah Nas: Mensgerichte technologie en innovatie

Deborah Nas, een toonaangevende futurist en professor in strategisch ontwerp voor technologiegebaseerde innovatie aan de TU Delft, deelt haar inzichten over hoe technologie en menselijke waarden kunnen samensmelten om betekenisvolle innovaties te creëren. In verschillende interviews en publicaties benadrukt Nas het belang van mensgerichte innovatie in de huidige technologische vooruitgang.

Het belang van mensgerichte innovatie

Nas legt uit dat succesvolle technologische producten niet alleen gebaseerd moeten zijn op technologische mogelijkheden, maar vooral op de behoeften en wensen van de gebruikers. Veel technologieën falen omdat ze te veel gefocust zijn op wat technisch mogelijk is zonder rekening te houden met de daadwerkelijke waarde voor de gebruiker. In haar boek “Design Things That Make Sense” beschrijft ze hoe innovaties zinvol kunnen worden ontworpen door het versterken van productvoordelen en het verminderen van consumentenweerstand​​.

Deborah Nas: Praktische ontwerpstrategieën

In “Design Things That Make Sense” biedt Nas 24 ontwerpstrategieën om productvoordelen te versterken en 13 strategieën om consumentenweerstand te verminderen. Ze benadrukt dat producten en diensten moeten voldoen aan de verwachtingen van de gebruikers, door bijvoorbeeld gebruiksgemak te bieden, privacy te waarborgen en compatibiliteit te garanderen. Deze strategieën zijn ontworpen om innovatieteams te helpen technologie te ontwikkelen die daadwerkelijk waarde toevoegt en door gebruikers geliefd wordt​​.

Diversiteit in innovatie

Nas wijst ook op het belang van diversiteit in innovatieteams. Ze geeft voorbeelden van hoe een gebrek aan diversiteit kan leiden tot producten die niet voor iedereen geschikt zijn, zoals veiligheidsgordels die veiliger zijn voor mannen dan voor vrouwen of handdrogers die alleen werken op lichte huid. Door diversiteit te bevorderen, kunnen innovatieteams producten ontwikkelen die inclusiever en effectiever zijn​.

Deborah Nas als spreker boeken

Het boeken van Deborah Nas als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar diepgaande kennis van technologie en innovatie. Haar presentaties zijn zowel informatief als motiverend, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in verschillende aspecten van het leven en werk. Boek vandaag nog Deborah voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!