20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Deborah Nas: Het landschap van innovatie begrijpen
17 mei 2024

Deborah Nas: Het landschap van innovatie begrijpen

Innovatie in technologie is zowel spannend als uitdagend. Het belooft ons leven te transformeren, maar brengt ook het risico met zich mee dat producten niet aansluiten bij gebruikers. Om dieper in te gaan op de complexiteit van op technologie gebaseerde innovatie en het belang van mensgericht ontwerp, had ik onlangs de gelegenheid om Deborah Nas te interviewen, een prominente figuur in het veld.

Deborah Nas’ ‘Ontwerp dingen die logisch zijn’

Deborah Nas is een technologieliefhebber, keynote-spreker, ondernemer en hoogleraar Strategisch Ontwerp voor Technologiegebaseerde Innovatie aan de Technische Universiteit Delft. Met meer dan 25 jaar ervaring in de tech-innovatieruimte heeft ze onschatbare inzichten in wat het succes of falen van nieuwe techproducten bepaalt.

Herdefiniëring van “Dingen” in innovatie

In ons gesprek belichtte Deborah haar boek getiteld “Ontwerp Dingen Die Zinvol Zijn” en waarom ze ervoor koos om de term “dingen” in plaats van “producten” te gebruiken. Ze benadrukte dat innovaties vandaag de dag een breed scala aan elementen omvatten, verder dan alleen fysieke producten, waaronder diensten, bedrijfsmodellen en ecosystemen, waardoor de term “dingen” meer passend is.

De uitdaging van betekenisvolle innovatie

We bespraken het veelvoorkomende probleem dat technologie wordt ontwikkeld zonder een duidelijk begrip van de behoeften van de gebruiker, resulterend in producten die geen zinvolle waarde bieden. Deborah benadrukte het belang van het centraal stellen van gebruikers bij innovatie en deelde haar strategieën om productvoordelen te versterken en consumentenweerstand te verminderen.

Strategieën voor succes in tech innovatie

Door haar onderzoek en analyse van succesverhalen identificeerde Deborah belangrijke principes voor het ontwerpen van succesvolle techproducten. Ze benadrukte het belang van het begrijpen en aanpakken van de behoeften van consumenten, zoals geïllustreerd door bedrijven als Uber, die technologie gebruikten om gemeenschappelijke uitdagingen van traditionele taxidiensten op te lossen.

Brug slaan tussen technologie en sociale innovatie

Ons gesprek raakte ook de parallellen tussen op technologie gebaseerde en sociale innovatie, evenals de rol van diversiteit bij het stimuleren van succesvolle innovatie. Deborah benadrukte de noodzaak van diverse perspectieven in innovatieteams om inclusiviteit te waarborgen en onbedoelde vooroordelen in productontwerp te vermijden.

Deborah Nas over innovators wereldwijd sterken

Blikkend naar de toekomst deelde Deborah haar visie om innovators wereldwijd te blijven onderwijzen en empoweren door middel van kennisdeling, toolontwikkeling en praktische begeleiding.

Deborah Nas als spreker boeken

Het boeken van een evenement met Deborah Nas garandeert een naadloze en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften om eventuele obstakels weg te nemen. Vanaf het allereerste contact tot aan de uitvoering van uw evenement streven we naar een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door haar toewijding aan excellentie en expertise op het gebied van technologie-gebaseerde innovatie. Met haar jarenlange ervaring en diepgaande kennis staat Deborah klaar om uitgebreide ondersteuning te bieden voor, tijdens en na uw evenement. Boek vandaag nog Deborah Nas voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!