20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Christine Boland: Trends en innovaties in mode
27 juni 2024

Christine Boland: Trends en innovaties in mode

Christine Boland, een gerenommeerde internationale trendanalist, deelt haar inzichten over de dynamische wereld van mode en consumentengedrag. Met meer dan 30 jaar ervaring in de mode-industrie, heeft Boland een diepgaand begrip ontwikkeld van hoe trends ontstaan en evolueren. In haar werk combineert ze haar achtergrond in psychologie en mode om de onderliggende patronen in consumentengedrag te analyseren en te vertalen naar relevante trends voor de markt​.

FW23: Creatieve explosie en paradoxen

In haar recente seminar over de trends voor Fall/Winter 2023, bespreekt Boland de “creatieve explosie” die momenteel plaatsvindt. Ze benadrukt hoe de huidige turbulente tijden leiden tot een grensverleggende kracht van creativiteit en verbeelding, die essentieel zijn voor de transities die we moeten maken. Deze periode wordt gekenmerkt door paradoxen, zoals de behoefte om ons te verbergen maar tegelijkertijd meer dan ooit te willen verbinden​.

Thema’s en invloeden

Boland introduceert verschillende thema’s voor de FW23-collectie, zoals “Primitive to Precious” en “Following Natural Intelligence”. Deze thema’s weerspiegelen een mix van primitiviteit en verfijning, waarbij tactiele materialen zoals imitatiebont en gladde oppervlakken een belangrijke rol spelen. De ontwikkelingen in zowel de metaverse als de nanoverse worden ook benadrukt, waarbij patronen gebaseerd op natuurlijke structuren zoals mycelium zichtbaar zijn. Bovendien komt de heropleving van traditionele stijlen, zoals harnassen en rijkelijk versierde kledingstukken, naar voren in haar voorspellingen​.

Christine Boland over duurzaamheid en toekomstvisie

Christine Boland benadrukt dat duurzaamheid geen trend is, maar een blijvende verandering in levensstijl en productie. Ze merkt op dat de pandemie het bewustzijn van onze afhankelijkheid en de kwetsbaarheid van het klimaat heeft vergroot, wat de beweging naar duurzaamheid heeft versneld. In haar visie zullen modeontwerpers zich blijven richten op kleinere collecties met meer aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid​.

Christine Boland als spreker boeken

Het boeken van Christine Boland als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar diepgaande kennis van trends en consumentengedrag. Haar presentaties zijn zowel motiverend als informatief, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in verschillende sectoren. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Christine voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!