20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Ben Tiggelaar: Managementgeheimen ontsluiten
14 mei 2024

Ben Tiggelaar: Managementgeheimen ontsluiten

In het rijk van management en leiderschap dragen maar weinig namen zoveel gewicht in Nederland als die van Ben Tiggelaar. Bekend om zijn boeiende seminars, inzichtelijke boeken en prikkelende columns, heeft Tiggelaar jarenlang besteed aan het doorgronden van de complexiteiten van leiderschap en verandering. Aan de kern van zijn werk ligt een toewijding om complexe theorieën om te zetten in bruikbare inzichten die zowel doorgewinterde executives als aspirant-managers aanspreken.

De kunst van het samenstellen van managementinzichten

Voor Tiggelaar ligt de uitdaging niet alleen in het presenteren van nieuwe ideeën, maar ook in het selecteren van diegenen die de tand des tijds doorstaan. Zijn geprezen seminar, “MBA in één dag”, belooft acht meter managementboeken samen te vatten in acht uur intensief leren. Maar hoe beslist hij welke theorieën het verdienen om aan bod te komen?

“Managers hunkeren naar nieuwigheid, en onderzoekers houden ervan om ideeën als baanbrekend te presenteren,” deelt Tiggelaar. “Maar vaak gaat het erom bekende concepten opnieuw te verpakken. De sleutel is om inzichten te kiezen die managers effectief kunnen toepassen op de lange termijn.”

Puttend uit het curriculum van prestigieuze business schools, identificeert Tiggelaar kernprincipes die elke manager moet begrijpen. Van motivatietheorie tot leiderschapsstrategieën, zijn seminars combineren tijdloze wijsheid met hedendaagse relevantie.

Verandering en groei omarmen

Terwijl Tiggelaar zich voorbereidt op de laatste editie van “MBA in één dag”, na een reis van zestien jaar met Denkproducties, reflecteert hij op de noodzaak van innovatie in zijn aanpak.

“Terwijl de onderwerpen van het seminar boeiend blijven, voel ik me aangetrokken tot het verkennen van nieuwe pedagogische methoden,” onthult hij. “Ik zie een format voor me dat meer interactie mogelijk maakt en originele inhoud integreert, vergelijkbaar met mijn ervaringen bij het lesgeven aan instellingen zoals de IE Business School en de VU.”

De essentie van effectief management

Aan de kern van Tiggelaars filosofie ligt een diepe verantwoordelijkheid jegens degenen die aan zijn zorg zijn toevertrouwd. “Management draait om het machtigen van je team om zichzelf te overtreffen,” stelt hij. “Het gaat niet om ego, maar om het koesteren van talent en het stimuleren van groei.”

Terugkijkend op zijn eigen reis, erkent Tiggelaar eerdere misstappen, met name in zijn vroege leidinggevende rollen. “Ik heb geleerd dat leiderschap een vaardigheid is die cultivering en geduld vereist,” geeft hij toe. “Of het nu in het leger is of in het bedrijfsleven, effectief leiderschap vereist empathie en zelfbewustzijn.”

Verandering faciliteren

Tiggelaars nieuwste onderneming, “De Ladder”, duikt in de complexiteiten van gedragsverandering – een onderwerp dat hij beschouwt als de basis van alle succesvolle zakelijke ondernemingen.

“Het begrijpen van gedragsverandering is van cruciaal belang,” benadrukt hij. “Of het nu gaat om marketingstrategieën of managementpraktijken, succes hangt af van onze capaciteit om gedrag effectief te beïnvloeden.”

De weg naar verandering navigeren

Met praktische inzichten uit de gedragswetenschap wil “De Ladder” lezers uitrusten met bruikbare strategieën om verandering te omarmen.

“Het stellen van duidelijke leerdoelen is cruciaal,” stelt Tiggelaar. “Of het nu gaat om persoonlijke of professionele ontwikkeling, het formuleren van concrete doelen bevordert betekenisvolle vooruitgang.”

Vooruitblik

Terwijl Tiggelaar afscheid neemt van “MBA in één dag”, blijft zijn nalatenschap als pionier in managementeducatie voortduren. Met “De Ladder” klaar om talloze individuen te begeleiden op hun reis naar transformatie, blijft zijn impact op het gebied van management onuitwisbaar.

In een wereld die wordt gekenmerkt door constante verandering, dienen Tiggelaars leerstellingen als een baken van helderheid, waardoor leiders met vertrouwen en mededogen de complexiteiten van de moderne werkplek kunnen navigeren.

Ben Tiggelaar als spreker boeken

Het boeken van Ben Tiggelaar als spreker belooft een naadloze en transparante ervaring, op maat gemaakt om eventuele uitdagingen weg te nemen. Vanaf het allereerste contact tot aan de realisatie van uw evenement streven we naar een efficiënt en klantgericht proces. Dit wordt ondersteund door onze All-Inclusive tarieven en onze garantie op een offerte binnen 24 uur. Ons toegewijde team staat klaar om uitgebreide ondersteuning te bieden voor, tijdens en na uw evenement. We streven ernaar om ervoor te zorgen dat uw samenwerking met Ben Tiggelaar voldoet aan onze hoge tevredenheidseisen. Boek vandaag nog Ben voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!