20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Ben Tiggelaar: Gedragsverandering en leiderschap
26 juni 2024

Ben Tiggelaar: Gedragsverandering en leiderschap

Ben Tiggelaar, een gerenommeerde gedragswetenschapper en managementtrainer, legt in zijn werk en seminars vaak de nadruk op de kunst van gedragsverandering. Tijdens een lezing bij het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) besprak hij hoe eenvoudige aanpassingen in gedrag grote veranderingen kunnen teweegbrengen. Een voorbeeld dat hij noemde, was het gebruik van ducttape om vakken op de vloer te maken in zijn schuur, waardoor zijn kinderen hun fietsen netjes op hun plek zetten. Deze simpele maatregel zorgde voor een georganiseerde en rustige omgeving​.

Structuur en innovatie in leiderschap

In zijn seminars, zoals “MBA in één dag,” deelt Tiggelaar inzichten over hoe leiders structuur kunnen brengen in hun teams en organisaties. Hij benadrukt dat duidelijke regels en richtlijnen cruciaal zijn voor het verminderen van chaos en het bevorderen van een productieve werkomgeving. Tegelijkertijd moedigt hij leiders aan om flexibel te blijven en open te staan voor innovatieve ideeën die kunnen bijdragen aan de groei en verbetering van hun organisaties​.

Ben Tiggelaar over de kracht van kleine stappen

Een centraal thema in Tiggelaar’s werk is de kracht van kleine, stapsgewijze veranderingen. In zijn boek “De Ladder” legt hij uit hoe doelen kunnen worden bereikt door het stellen van haalbare tussendoelen en het stap voor stap aanpassen van gedrag. Dit model helpt individuen en organisaties om systematisch te werken aan hun ontwikkeling en om duurzaam succes te behalen. Tiggelaar’s aanpak is praktisch en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, wat het zowel toepasbaar als effectief maakt​.

Inspirerende verhalen en praktische tips

Tiggelaar’s lezingen en boeken staan bekend om hun inspirerende verhalen en praktische tips. Hij gebruikt anekdotes uit zijn eigen leven en werk om complexe concepten begrijpelijk en toegankelijk te maken. Zijn stijl is zowel motiverend als informatief, wat hem tot een gewilde spreker maakt op conferenties en evenementen. Door zijn unieke vermogen om wetenschappelijke inzichten te vertalen naar bruikbare adviezen, helpt hij mensen en organisaties om hun doelen te bereiken en succesvol te veranderen​.

Ben Tiggelaar als spreker boeken

Het boeken van Ben Tiggelaar als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn diepgaande inzichten over gedragsverandering en leiderschap. Zijn presentaties zijn zowel motiverend als praktisch, en bieden waardevolle lessen die direct toepasbaar zijn in het bedrijfsleven. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Ben voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!