20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Bas Haring: “Kunstmatige intelligentie is niet eng”
27 juni 2024

Bas Haring: “Kunstmatige intelligentie is niet eng”

Bas Haring deelt in een recent interview zijn inzichten in kunstmatige intelligentie (AI) en hoe het publieke begrip ervan kan worden verbeterd. Als professor in de Publieksbegrip van Wetenschap aan de Universiteit Leiden, streeft Haring ernaar complexe wetenschappelijke en filosofische concepten toegankelijk te maken voor het brede publiek.

Het begrijpen van kunstmatige intelligentie

Haring stelt dat kunstmatige intelligentie vaak verkeerd wordt begrepen en onnodig als bedreigend wordt gezien. Hij benadrukt dat AI, net als natuurlijke intelligentie, zowel beperkingen als mogelijkheden heeft. AI kan ons helpen nieuwe ideeën te genereren en problemen op te lossen, maar het is essentieel dat we kritisch blijven en de technologie op een verantwoorde manier gebruiken​.

Creativiteit en evolutie

In het gesprek met Michiel van der Meulen van TNO, vergelijkt Haring de werking van AI met de evolutietheorie. Hij legt uit dat zowel evolutie als AI gebruik maken van eenvoudige algoritmes om complexe problemen op te lossen. Dit inzicht helpt ons te begrijpen dat er vaak geen diepere bedoeling achter schijnbaar doelgerichte processen zit​​.

Bas Haring: De toekomst van werk

Haring bespreekt ook de impact van AI op de arbeidsmarkt. Hij is van mening dat AI weliswaar sommige banen overbodig maakt, maar tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden creëert. Het is belangrijk om flexibel te zijn en open te staan voor nieuwe vormen van werk die door technologische vooruitgang worden geïntroduceerd​​.

Educatie en bewustwording

Om het begrip van AI te vergroten, pleit Haring voor praktische ervaring. Hij gelooft dat leren door doen, zoals experimenteren met programmeerbare Lego-sets, essentieel is voor een dieper begrip van hoe AI werkt. Deze hands-on benadering kan helpen om de angst voor technologie te verminderen en de voordelen ervan beter te benutten​.

Bas Haring als spreker boeken

Het boeken van Bas Haring als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over wetenschap, filosofie en technologie. Zijn presentaties zijn zowel informatief als boeiend, en bieden waardevolle perspectieven die direct toepasbaar zijn in verschillende aspecten van het leven en werk. Boek vandaag nog Bas voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!