20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Barbara Baarsma: Vergroening van de financiële sector
13 mei 2024

Barbara Baarsma: Vergroening van de financiële sector

In een tijd waarin de urgentie van duurzaamheid steeds duidelijker wordt, staat Barbara Baarsma, hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam, voor een krachtig standpunt over de rol van de financiële sector in het bevorderen van een groene economie. Haar analyses en publicaties belichten het potentieel van financiële instellingen om een ​​transformatieve verschuiving teweeg te brengen binnen het economische landschap, gericht op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Groene Groei: Een visie voor de toekomst

Baarsma benadrukt het concept van “groene groei” – de overtuiging dat economische ontwikkeling hand in hand kan gaan met milieubehoud. Ondanks de kritieken en alternatieve theorieën zoals degrowth, blijft zij vastberaden in haar geloof in de mogelijkheden van groene groei. Baarsma stelt dat door incentives te verbinden met milieudoelen en te investeren in groene technologieën, we economische welvaart kunnen bereiken binnen de grenzen van onze planeet.

Uitdagingen en kansen: De rol van financiële instellingen

Baarsma wijst op de uitdagingen waarmee de financiële sector wordt geconfronteerd, waaronder kortetermijndenken, risicoaversie en een gebrek aan diverse financieringsopties voor groene start-ups. Niettemin blijft zij optimistisch en roept zij op tot gedurfde actie en innovatieve oplossingen om deze obstakels te overwinnen.

Klimaatrisico’s en duurzame investeringen

Een van de kernpunten van Baarsma’s betoog is de noodzaak voor financiële instellingen om klimaatrisico’s te integreren in hun investeringsbeslissingen. Door rekening te houden met de langetermijnimplicaties van koolstofemissies en milieuverontreiniging, kunnen instellingen hun investeringen beter beschermen en bijdragen aan een veerkrachtigere economie.

Transparantie en verantwoordelijkheid

Baarsma benadrukt ook het belang van transparantie en verantwoordelijkheid in de financiële sector. Ze pleit voor heldere communicatie met aandeelhouders en klanten, waarbij ze financiële instellingen aanspoort om eerlijk te zijn over de uitdagingen en afwegingen die gepaard gaan met de overgang naar een duurzame economie.

Barbara Baarsma als spreker boeken

Het boeken van Barbara Baarsma als spreker belooft een vlekkeloze en transparante ervaring te zijn, volledig op maat gemaakt om mogelijke uitdagingen weg te nemen. Vanaf het allereerste contact tot aan de realisatie van uw evenement, streven we naar een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door onze All-Inclusive tarieven en onze offertegarantie binnen 24 uur. Ons toegewijde team staat klaar om uitgebreide ondersteuning te bieden voor, tijdens en na uw evenement, om ervoor te zorgen dat uw samenwerking met Barbara Baarsma voldoet aan onze hoge tevredenheidseisen. Boek vandaag nog Barbara voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!