20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Arko van Brakel: Innovatie in de moderne economie
26 juni 2024

Arko van Brakel: Innovatie in de moderne economie

Arko van Brakel, een prominente figuur in de wereld van ondernemerschap en innovatie, deelt zijn inzichten over de uitdagingen en kansen van innovatie in de moderne economie. Als directeur van Cleantech Regio en voormalig oprichter van EuroNet, heeft hij een schat aan ervaring en kennis die hij graag deelt met jonge ondernemers en gevestigde bedrijven.

Innovatie: Het Belang van Timing

Arko van Brakel benadrukt dat een van de sleutels tot succesvolle innovatie het juiste timing is. Hij vertelt over zijn ervaring met EuroNet, het eerste bedrijf ter wereld dat internet als een kant-en-klaar product aanbood. Hoewel visie belangrijk was, erkent hij dat geluk en timing ook cruciale factoren waren. De markt was toen klaar voor een gebruiksvriendelijke internetoplossing, iets wat EuroNet perfect wist te leveren​​.

Lessen uit Mislukkingen

Niet elke innovatie was een direct succes. Van Brakel reflecteert op zijn tijd bij Jamby, een videostreamingbedrijf dat hij oprichtte na EuroNet. Hoewel de technologie klaar was, was de markt nog niet rijp voor videostreaming. De consument was nog niet gewend aan de snelle veranderingen en dit leidde uiteindelijk tot het falen van het bedrijf. Deze ervaring leerde hem dat consumenten vaak tijd nodig hebben om zich aan te passen aan nieuwe technologieën​​.

Arko van Brakel: De Impact van Innovatie op de Samenleving

Van Brakel gelooft sterk in de positieve impact die innovatie kan hebben op de samenleving. In zijn podcast met Ben Tiggelaar, bespreekt hij hoe ondernemerschap en innovatie kunnen bijdragen aan maatschappelijke vooruitgang. Hij benadrukt het belang van duurzaamheid en hoe nieuwe technologieën kunnen helpen bij het oplossen van milieu-uitdagingen. Zijn rol bij Cleantech Regio is daar een perfect voorbeeld van, waar hij startups helpt die zich richten op duurzame oplossingen​​.

Ondernemen met Impact

Een terugkerend thema in Van Brakels werk is het concept van “ondernemen met impact.” Hij moedigt ondernemers aan om verder te kijken dan winst en verlies en na te denken over hoe hun werk een positieve verandering kan brengen in de wereld. Dit omvat het creëren van een werkcultuur die vertrouwen en veiligheid bevordert, wat volgens hem essentieel is voor innovatie en groei binnen organisaties​.

Arko van Brakel als Spreker Boeken

Het boeken van Arko van Brakel als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over innovatie en ondernemerschap. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Arko voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!