20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Arie Boomsma: Verbinding maken met je innerlijke kind
26 juni 2024

Arie Boomsma: Verbinding maken met je innerlijke kind

Arie Boomsma, een fitnessondernemer, podcast-host, schrijver en vader van drie, haalt inspiratie uit de speelse kijk op het leven van zijn kinderen. Deze speelse benadering heeft niet alleen vreugde gebracht, maar ook nieuwe energie en levenslust. Tijdens een gesprek met Artipoppe benadrukte Boomsma het belang van speelsheid omarmen tijdens de volwassenheid. Hij legt uit hoe kinderen altijd manieren vinden om te spelen, zoals klimmen op steigers of schommelen aan glijbanen, en hoe volwassenen deze speelsheid ook zouden moeten omarmen door mee te doen aan hun spelactiviteiten​.

Oordeel loslaten om verbinding te maken met het innerlijke kind

Boomsma moedigt aan om de interesses en angsten van je kind te observeren en echt tijd met hen door te brengen. Door actief deel te nemen aan hun activiteiten en je eigen zorgen over andermans meningen los te laten, kun je een diepere band met je kind creëren. Dit kan beginnen met simpele oefeningen zoals over een hek springen of op handen lopen, activiteiten die je normaal niet zou doen maar die prachtige oefeningen voor lichaam en geest zijn​.

Buiten je comfortzone treden

Volgens Boomsma heeft het verlaten van onze comfortzone een diepgaand effect op ons mentaal welzijn. Het helpt ons nieuwe mogelijkheden te verkennen en laat zien dat onze angsten vaak niet zo echt zijn als we dachten. Hij gelooft dat het beschouwen van de wereld als een speeltuin een verschuiving in perspectief teweegbrengt die onze mentale kracht vergroot. Het behalen van iets waar we aanvankelijk bang voor waren, geeft een enorme voldoening en versterkt ons zelfvertrouwen​.

Arie Boomsma: Creativiteit stimuleren door speelsheid

Boomsma wijst op wetenschappelijk bewijs dat regelmatige pauzes met andere activiteiten de productiviteit en creativiteit bevorderen. Wanneer je vastzit tijdens het schrijven of een andere taak, kan het nemen van een pauze en iets actiefs doen, zoals een wandeling maken of in de tuin werken, helpen om weer mentale ruimte te creëren voor nieuwe ideeën​.

Routines creëren ruimte voor speelsheid

Routines bieden een kader dat ons helpt momentum op te bouwen. Boomsma benadrukt het belang van herhaling en structuur, wat ruimte creëert voor spontane speelsheid. Hij geeft voorbeelden zoals het gebruik van een speelplaats als gym, waarbij hij schommels, glijbanen en klimrekken gebruikt voor zijn oefeningen. Het gaat niet om een specifiek doel, maar om het omarmen van nieuwigheid en het ontdekken waar het toe leidt​.

Arie Boomsma als spreker boeken

Het boeken van Arie Boomsma als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over speelsheid, routines en gezondheid. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Arie voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!