20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Aragorn Meulendijks: De toekomst van menselijke interactie
26 juni 2024

Aragorn Meulendijks: De toekomst van menselijke interactie

Aragorn Meulendijks, strategisch adviseur bij YOM en pionier in de metaverse, ziet een toekomst waarin de metaverse de manier waarop mensen consumeren, interageren en transacties uitvoeren radicaal zal veranderen. In een interview met Kongres Magazine benadrukte Meulendijks dat de metaverse de digitale en fysieke werelden naadloos zal integreren, waardoor onze digitale levens net zo echt en invloedrijk zullen worden als onze fysieke levens​.

Technologische integratie en innovatie

Meulendijks definieert de metaverse als het resultaat van een combinatie van verschillende technologieën zoals blockchain, AI, Mixed Reality (VR/AR), ruimtelijke computing en human-machine interfacing. Deze technologieën bereiken samen een volwassen stadium en worden op innovatieve manieren gecombineerd om nieuwe doorbraken te stimuleren. Volgens Meulendijks zullen deze ontwikkelingen de komende jaren exponentieel groeien, en bedrijven die niet experimenteren met metaverse-technologieën zullen hun concurrentievoordeel verliezen​.

Aragorn Meulendijks over een open metaverse creëren

Tijdens een gesprek met Movella besprak Meulendijks de inspanningen van Beemup, een Nederlands technologiebedrijf dat werkt aan het creëren van een open metaverse. In tegenstelling tot gecentraliseerde platforms zoals Meta, stelt Beemup gebruikers in staat om volledig eigendom te hebben van hun intellectuele eigendom binnen de metaverse. Meulendijks gelooft dat een gedecentraliseerde aanpak essentieel is voor de toekomst van de metaverse, waar gebruikers controle hebben over hun data en privacy​.

Evenementen en de metaverse

Meulendijks ziet een enorme potentie voor metaverse-gebaseerde evenementen. Hij merkte op dat evenementen die gebruikmaken van metaverse-technologieën niet alleen virtueel of digitaal zijn, maar een integratie van verschillende technologieën om een betekenisvollere ervaring te bieden. Hij gelooft dat met de opkomst van Generatie Z, die al opgroeit met digitale werelden zoals Roblox en Minecraft, de adoptie van metaverse-technologieën alleen maar zal versnellen​.

De toekomst van interactie

Volgens Meulendijks zal de metaverse de concurrentie om aandacht verder vergroten, maar tegelijkertijd de kracht teruggeven aan de bezoekers door intensere en betekenisvollere verbindingen te creëren. Hij adviseert bedrijven om Gen Z-mensen en contentcreators in dienst te nemen en naar hun nieuwe manieren van werken te luisteren, omdat zij de toekomst vormen​.

Aragorn Meulendijks als spreker boeken

Het boeken van Aragorn Meulendijks als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over de metaverse en de toekomst van technologie. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Aragorn voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!