20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Anne-Marije Buckens: De arbeidsmarkt voor 50-plussers
26 juni 2024

Anne-Marije Buckens: De arbeidsmarkt voor 50-plussers

Anne-Marije Buckens, oprichter van 50 Company, is een baken van hoop voor werkzoekenden boven de 50. Sinds 2011 heeft haar bedrijf duizenden 50-plussers geholpen om weer aan het werk te gaan. Buckens richtte 50 Company op om de heersende stereotypen die oudere individuen vaak belemmeren bij het vinden van werk te doorbreken. Haar aanpak is niet alleen praktisch, maar ook zeer persoonlijk, waarbij de nadruk ligt op individuele competenties en de huidige marktbehoeften in plaats van op verleden ervaringen​.

Praktische methodologieën voor resultaten in de echte wereld

De kern van het succes van 50 Company is de unieke methodologie. Buckens ontwikkelde het “Weer aan het werkboek,” een gids die is ontworpen om werkzoekenden te helpen hun sterke punten te identificeren en deze effectief te presenteren aan potentiële werkgevers. Deze methode legt de nadruk op het creëren van een overtuigend persoonlijk merk door de unieke verkooppunten (USP’s) van een individu te combineren met de vraag van de markt. Het proces omvat één-op-één coaching, loopbaantesten en workshops, waardoor kandidaten grondig worden voorbereid op de arbeidsmarkt. Moderne hulpmiddelen zoals QR-codes, sociale media en video-applicaties worden ook geïntegreerd in het sollicitatieproces om de zichtbaarheid en betrokkenheid te vergroten​.

Overwinnen van stereotypen en deuren openen

Ondanks de voortdurende stereotypen over oudere werknemers, benadrukt Buckens de enorme waarde die 50-plussers meebrengen naar de arbeidsmarkt. Deze individuen zijn vaak hoog opgeleid, gemotiveerd en beschikken over een sterke werkethiek. Hun inherente bescheidenheid voorkomt echter soms dat ze hun competenties effectief presenteren. De strategie van Buckens omvat het helpen van hen om zelfvertrouwen op te bouwen en hun vaardigheden overtuigend te verwoorden tijdens sollicitatiegesprekken. Ze informeert werkgevers ook over financiële prikkels, zoals overheidssubsidies, die het economisch aantrekkelijk maken om oudere werknemers aan te nemen​.

Anne-Marije Buckens: Horizonten verbreden

De invloed van 50 Company strekt zich uit voorbij Nederland. Buckens is uitgenodigd om haar expertise te delen op internationale conferenties, zoals het “Aging in USA” congres in San Diego. Daarnaast verkent ze mogelijkheden om haar diensten uit te breiden naar andere landen die voor soortgelijke uitdagingen staan met oudere werkzoekenden. Deze internationale erkenning onderstreept de effectiviteit van haar methoden en de universele toepasbaarheid van haar aanpak​.

Gemeenschap en persoonlijke groei

Buckens’ inzet voor persoonlijke en professionele ontwikkeling blijkt uit haar veelzijdige carrière. Naast haar werk met 50 Company is ze columnist, auteur van “Het Grote 50+ Werkboek,” en theatermaker. Deze rollen stellen haar in staat om kwesties met betrekking tot de arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid vanuit verschillende perspectieven aan te pakken, waardoor haar inzichten en de diensten die ze biedt worden verrijkt​.

Anne-Marije Buckens als spreker boeken

Het boeken van Anne-Marije Buckens als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar inzichten over werken na je 50e en duurzame inzetbaarheid. Haar presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Anne-Marije voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!