20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Aaltje Vincent: Sollicitantgericht werven en werkgeluk
26 juni 2024

Aaltje Vincent: Sollicitantgericht werven en werkgeluk

Aaltje Vincent, een gerenommeerde loopbaanprofessional, deelt in een recent interview haar visie op sollicitantgericht werven en het vinden van werkgeluk. Ze bespreekt hoe een goed doordacht sollicitatieproces niet alleen kandidaten helpt, maar ook bijdraagt aan betere matches voor werkgevers.

Sollicitantgericht werven

Volgens Vincent begint een succesvol wervingsproces met een kandidaatgerichte aanpak. Dit betekent dat kandidaten zich gezien en gehoord moeten voelen vanaf het eerste contactmoment. Ze benadrukt dat het sollicitatieproces soepel moet verlopen en dat kandidaten de mogelijkheid moeten hebben om zich vooraf te oriënteren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van informele kennismakingen, zoals open dagen of ‘ontmoetbijten’, waar potentiële sollicitanten de kans krijgen om de bedrijfscultuur en toekomstige collega’s te leren kennen voordat ze daadwerkelijk solliciteren​.

Betere matches door voorafgaande kennismaking

Vincent legt uit dat deze informele kennismakingen niet alleen zorgen voor beter geïnformeerde sollicitanten, maar ook voor betere matches. Ze stelt dat een mismatch duur is voor organisaties, omdat het leidt tot teleurstelling, frustratie in het team en uiteindelijk tot verloop. Door kandidaten vooraf te laten kennismaken met het bedrijf en de cultuur, kunnen ze beter inschatten of de organisatie bij hen past, wat resulteert in minder verloop en hogere tevredenheid​.

Aaltje Vincent over effectieve wervingskanalen

Vincent benadrukt ook het belang van effectieve wervingskanalen. Ze noemt referral, oftewel werving via het eigen netwerk, als het meest succesvolle kanaal. Dit houdt in dat huidige medewerkers worden aangemoedigd om mensen uit hun netwerk uit te nodigen voor informele kennismakingen met het bedrijf. Daarnaast speelt LinkedIn een belangrijke rol, waarbij de nadruk ligt op informele ontmoetingen in plaats van formele sollicitatieprocedures. Ze adviseert om traditionele sollicitatiebrieven en cv’s te vervangen door meer dynamische en interactievere methoden zoals game-based assessments​.

Tips voor sollicitanten

In haar sessies deelt Vincent diverse tips om het sollicitatieproces te verbeteren. Ze benadrukt dat sollicitanten zichzelf moeten zien als gelijkwaardige gesprekspartners in het wervingsproces. Dit betekent dat ze niet alleen hopen op een uitnodiging, maar ook kritisch kijken naar wat de werkgever te bieden heeft en of dit aansluit bij hun eigen waarden en ambities​.

Aaltje Vincent als spreker boeken

Het boeken van Aaltje Vincent als spreker biedt een unieke kans om te profiteren van haar diepgaande kennis en ervaring in sollicitatieprocessen en loopbaanontwikkeling. Haar presentaties zijn zowel inspirerend als praktisch, en bieden direct toepasbare inzichten voor zowel sollicitanten als werkgevers. Van het eerste contact tot de uitvoering van uw evenement, streeft Aaltje naar een soepele en effectieve samenwerking. Boek vandaag nog Aaltje voor uw evenement en verrijk uw programma met haar expertise en visie op een succesvol en kandidaatgericht wervingsproces!