Rapper Yes-R is onder andere bekend van het nummer Leipe Mocro Flavour met zijn neef Ali B. Daarnaast heeft hij een succesvolle televisie carrière. U kunt Yes-R inhuren voor een optreden.

Ali B
Yes-R begon met rappen toen hij op zijn twaalfde werd geïnspireerd door zijn neef Ali B. Hij ging meedoen aan talentenjachten en leerde zo rapper Negativ kennen die hem introduceerde bij Lange Frans van het toenmalige D-Men.

Yes-R ging nummers opnemen met de rapformatie en verscheen op de cd De Gastenlijst. Een aantal van zijn nummers deden het goed in het underground circuit.

In 2004 won Yes-R de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland. Hierdoor werd de rapper steeds bekender. Hij verscheen in deze periode met nummers op de mixtapes Straatmixes 2 en 3.

In 2005 verliet Yes-R D-Men om te tekenen bij het label van Ali B. Korte tijd daarna kwam zijn debuutalbum Mijn Pad uit. Yes-R deed een tour door Nederland en werd steeds geliefder bij een breed publiek. Hij verscheen op televisie bij Kinderen voor Kinderen en in andere kinderprogramma’s. Daarnaast was hij te zien in praatprogramma’s. Bij de TMF Awards werd hij uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer.

Leipe Mocro Flavour
De echte doorbraak van Yes-R was door zijn deelname aan het nummer Leipe Mocro Flavour met Ali B en Brace. Het nummer werd een grote hit en haalde de tweede plek in de Top 40. Na dit nummer volgden er singles als Uit Elkaar, Vecht mee en Ghetto.

In 2009 won de rapper wederom een TMF Award en scoorde een hit met het nummer Mee naar huis. In 2012 kwam zijn derde album Fashion uit.

Daarnaast was Yes-R ook te zien als presentator. Hij presenteerde Hihi met SiSi en Gek op jou. Verder was hij jurylid in de talentenjacht The Next Pop Talent. Ook speelde hij in de films ’n Beetje verliefd, Gangsterboys en Mijn opa de bankrover.

Wilt u Yes-R inhuren voor een optreden? Neem voor boekingen en meer informatie over Yes-R contact met ons op.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Yes-R spreekt graag over:

Yes-R boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Yes-R. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21