Xander de Buisonjé werd razend populair als zanger van de band Volumia!. Met hits als Hou me vast en Blijf bij mij wist de band bijna een miljoen cd’s te verkopen. Daarnaast is Xander de Buisonjé bekend als soloartiest en als presentator van De Vrienden van Amstel Live.

Volumia!
De Buisonjé groeide op in Eindhoven en werd in 1992 onderdeel van de band Volumia!. De groep bracht vier albums uit die in totaal vijf keer platina gingen. De grootste hits van Volumia! Waren Hou me vast, Blijf bij mij, Afscheid, Eeuwig zou tekort zijn en Nog één keer.

In 2002 maakte de band bekend uit elkaar te gaan en De Buisonjé ging verder als soloartiest en bracht nog vijf albums uit, waaronder twee live albums. De plaat Xander in concert stond een week op 1 in de Album Top 100.

Hij trad onder andere op tijdens het afscheidsconcert van André Hazes waarbij hij Zij gelooft in mij zong.

Daarna was hij actief voor Kinderen voor Kinderen en Unicef. In 2008 nam hij deel aan het programma 71º Noord. Hij wist het programma, dat werd opgenomen in Noorwegen, uiteindelijk te winnen.

De Vrienden van Amstel Live
Als televisiepresentator was De Buisonjé sinds 2010 te zien bij De Vrienden van Amstel Live in Ahoy. Ook trad hij zelf regelmatig op in het programma. Daarnaast was hij in 2012 te zien in het programma Studio 9, waarin artiesten 36 uur worden opgesloten in een geluidsstudio om samen met een mysterie guest een nieuw nummer te maken. Onder andere Di-rect en Miss Montreal werkten mee aan programma. Ook was hij een van de juryleden bij The Next Poptalent.

 

Wilt u Xander de Buisonjé inhuren voor een optreden? Neem dan contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Xander de Buisonje spreekt graag over:

Xander de Buisonje boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Xander de Buisonje. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21