Waylon brak door met zijn album Wicked Ways en liet de wereld samen met Ilse DeLange versteld staan van prachtige optredens tijdens het Eurovisiesongfestival. U kunt Waylon inhuren voor een optreden.

Waylon Jennings
Al op jonge leeftijd werd Waylon, geboren als Willem Bijkerk, geïnspireerd door countrymuziek. Zijn vader was een groot fan van Waylon Jennings en de Amerikaanse artiest werd ook het grote idool van Waylon.

Als jonge artiest werkte Waylon mee aan Telekids van Carlo Boszhard en Irene Moors en zong het refrein van het nummer Harry de Hengst in. Ook nam Waylon zelf muziek op. Via via kwam een van zijn nummers terecht bij Waylon Jennings die hem uitnodigde naar Nashville te komen. De twee werkten enige tijd samen, maar toen Jennings in 2002 overleed keerde Waylon terug naar Nederland.

In 2008 nam Waylon deel aan de talentenjacht Holland’s got Talent waarbij hij juryleden Henkjan Smits en Patricia Paay wist te imponeren met zijn optreden. Waylon haalde de finale, maar wist die uiteindelijk niet te winnen.

Wicked Ways
Hij speelde zich echter wel in de kijker met zijn optredens en in hetzelfde jaar lanceerde hij de single Wicked Way van het debuutalbum Wicked Ways. Het nummer werd Alarmschijf en behaalde de tiende plek in de Single Top 100. Ook ontving Waylon een 3FM Award in de categorie Beste Nieuwkomer.

De jaren daarna won hij ook nog TMF Awards en kreeg hij een gouden plaat uitgereikt. In 2011 bracht hij zijn tweede album After All uit, waar singles als The Escapist, Lose it en Lucky Night op stonden. Op de 3FM Awards van 2012 werd hij vervolgens uitgeroepen tot beste zanger.

In 2014 vergaarde Waylon internationale roem op het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Samen met Ilse DeLange trad hij op als het duo The Common Linnets. Met het nummer Calm After the Storm wist het duo de tweede plek te veroveren, het beste resultaat voor Nederland in tientallen jaren.

Wilt u Waylon inhuren voor een optreden en genieten van zijn nummers? Neem contact met ons op voor boekingen of meer informatie.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Waylon spreekt graag over:

Waylon boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Waylon. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21