De Vengaboys waren dé sensatie van het eind van de jaren negentig. Met nummers als Boom boom boom boom en We’re going to Ibiza scoorde de formatie over de hele wereld hits. U kunt de Vengaboys inhuren voor een spetterend optreden.

DJ Delmundo
Toen de eerste single van de Vengaboys, Parada de tettas, in 1997 werd uitgebracht was de achtergrond van de groep met nevelen omhuld. Het verhaal ging dat de dj’s Delmundo en Danski met een oude schoolbus langs de Spaanse stranden toerde en onderweg zangers en zangeressen had opgepikt.

Al snel werd echter duidelijk dat Wessel van Diepen en Dennis van den Driesschen schuil gingen achter deze dj’s. Parada de tettas en de daaropvolgende single To Brazil werden bescheiden hits.

Met Up & Down kwam de grote doorbraak. Het nummer haalde in het voorjaar van 1998 de top 10 in de hitlijsten. Ook de nummers We like to party en Boom boom boom boom werden grote hits.

In Engeland kwamen de Vengaboys met het nummer Boom boom boom boom vanuit het niets binnen op nummer 1 en ook We’re going to Ibiza werd een nummer 1-hit in zowel Nederland als Engeland. Daarmee zijn de Vengaboys nog steeds de enige Nederlandse groep met twee nummer 1-hits in Engeland.

Bij de TMF Awards wonnen de Vengaboys tweemaal de prijs voor beste danceact. Ook wonnen zij de Exportprijs van Conamus en werden zij uitgeroepen tot World’s Best Selling Dance Group.

In 2000 verscheen vervolgens het tweede album The Platinum Album, waar hits als Kiss (when the sun don’t shine), Shalala lala en Uncle John from Jamaica op stonden. In de film Charlie’s Angels uit 2001 was een nummer van de Vengaboys te horen.

Terugkeer
Hierna verdwenen de Vengaboys langzaam uit de schijnwerpers en stopten met optreden. In 2007 kwam de groep echter weer bij elkaar en gingen samen optreden.  In 2010 brachten zij vervolgens de nieuwe single Rocket to Uranus uit.

Er volgden een concerttour in Australië in 2013 en ook een gastoptreden bij de Toppers. In aanloop naar het WK voetbal in Brazilië werd het nummer To Brazil opnieuw uitgebracht onder de titel 2 Brazil.

Wilt u de Vengaboys inhuren voor een knallend feest? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

 

 

 

Vengaboys spreekt graag over:

Vengaboys boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Vengaboys. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21