Time Bandits boeken: Met zijn groep “Time Bandits” veroverde Alides Hidding in de tachtiger jaren al een plaats in de popwereld. Deze Nederlandse band liet nationaal en internationaal van zich horen. In 1981 scoorden de Time Bandits een grote danshit met “Live it Up”, dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam.
In 1983 bereikt het nummer “I’m Specialized In You” de tweede plaats in de top 40. Het was een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en het vijfvoudige in Frankrijk. Ook de daarop volgende single “Listen To The Man With The Golden Voice” haalt de top 10.

In oktober 1983 haalt de single “I’m Only Shooting Love” de top 10. Ook internationaal breekt deze band door. De single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australie. De Time Bandits vertrekken op tournee naar Australie en Nieuw-Zeeland. In 1984 bereikt de single “Reach Out” de top 40 en in 1985 werd een hit gescoord met “Endless Road”. Tussendoor vertrekt Alides naar de Verenigde Staten waar hij op uitnodiging van de zeer talentvolle Dan Hartman nummers gaat schrijven.

Time Bandits boeken voor uw evenement

In oktober 1985 wordt de single “Dancing On A String” een hit. En in 1986 wordt de door Alides Hidding en Dan Hartman geschreven single “I Won’t Steal Away” een hit. In de loop van dit jaar gaat de band regelmatig op tournee naar andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Portugal.
In 1987 vertrekt Alides wederom naar Amerika om samen met Dan Hartman aan nieuw materiaal te werken. Het resultaat waren de singles “We’ll be dancing”, “Wildfire” en het album “Can’t Wait For Another World”. Na vier succesvolle albums, besluit Alides Hidding in 1989 voorlopig een punt te zetten achter de Time Bandits. Alides Hidding, zanger, gitarist en songwriter verhuist naar Los Angeles, Verenigde Staten, waar hij o.a. songs schrijft voor artiesten als Jennifer Rush, Helen Schneider, Trini Lopez en The Nylons, in samenwerking met andere componisten als Dan Hartman (Relight my fire), Charlie Mitnight en Dwayne Hitchings. Daarnaast scheef hij de muziek voor de kindertekenfilmserie “Star Street”.

Momenteel werkt Alides Hidding als songwriter voor Nederlandse en Belgische artiesten, waaronder Romeo, Ruth Jacott, Dana Winner, Helmut Lotti, Barbara Dex en vele anderen.
Met zijn vernieuwde versie van de Time Bandits treedt hij alweer sinds 1995 op, nationaal en internationaal. Het repertoire bestaat uit de hits van de Time Bandits uit de jaren 80, nieuwe nummers en covers van o.a. Tina Turner, Otis Redding, Jimi Hendrix en vele anderen.
Alides onderstreept zijn veelzijdigheid door het verweven van pop-, jazz- en bluesachtige nummers. Deze topband vindt nog steeds veel waardering bij een breed publiek.

Time Bandits boeken voor uw evenement

Time Bandits spreekt graag over:

Time Bandits boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Time Bandits. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21