Ook DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk is onder de indruk van zangeres Sherry Dyanne: ‘De broeierige, zwoele tijden van Billie Holiday en Dinah Washington lijken weergekeerd.’

Jazz en soul
Jazz- en soulzangeres Sherry Dyanne is geboren in Amsterdam, uit een mix van Caribisch bloed. Zij groeit op in een gezin waar muziek dagelijks aanwezig is en kan eerder dansen dan lopen. Ondanks haar muzikale talent kiest Sherry aanvankelijk voor een carrière als wiskundelerares. Door een onverwacht optreden in de Soundmixshow van Henny Huisman krijgt haar carrière echter een andere wending en gaat zij zich ten slotte volledig op het zingen concentreren. Sherry treedt op met artiesten als Michael Franti, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en George Duke. Ook op grote jazzfestivals is zij een graag geziene gast.

Heden en verleden
De stijl van Sherry Dyanne is een combinatie van heden en verleden, van jazz en soul. Zij klinkt alsof ze in het tijdperk van Billie Holiday en Dinah Washington is geboren, toen zingen nog puur was, zonder afleidende improvisaties. Ook wat uiterlijke stijl betreft voelt Sherry zich thuis in een vroeger tijdperk, in de sfeer van de beroemde ‘Cotton Club’ van de jaren 30 van de twintigste eeuw. Tijdens de optredens van Sherry Dyanne lijken heden en verleden harmonieus in elkaar over te vloeien.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Sherry Dyanne spreekt graag over:

Sherry Dyanne boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Sherry Dyanne. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21