Met zijn prachtige stem en Nederlandse en Italiaanse nummers doet René Riva vele harten smelten. Dikwijls wordt hij vergeleken met Willy Alberti. U kunt René Riva inhuren en genieten van zijn schitterende zang.

De rasechte Amsterdammer Riva wordt op zijn veertiende gegrepen door Italiaanse muziek. Hij is gek op opera en romantische stukken. Als hij in 1994 een concert van De Drie Tenoren bijwoont besluit hij dat hij net als Carreras, Pavarotti en Domingos professioneel zanger wil worden.

Willy Alberti
Hij leert zichzelf zingen en geeft optredens op school en in de kroeg. Daar komt hij twee telgen van de familie van Willy Alberti tegen, die hem aanraden mee te doen met het door Alberti’s zoon Tonny georganiseerde evenement Rondje Amsterdam. Dat doet hij in 2002 en Tonny is zo onder de indruk dat hij Riva onder zijn hoede neemt.

Steeds vaker wordt de zanger geboekt voor evenementen en hij treedt twee jaar achtereen op tijdens het Jordaanfestival. Daarnaast brengt hij in eigen beheer een single uit, die uiteindelijk bij platenlabel Sony/BMG terechtkomt. Riva krijgt een platencontract en mag in 2005 optreden tijdens het Radio 2 gala ter ere van Willeke Alberti.

In 2005 komt zijn debuutalbum René Riva uit en meerdere nummers halen in de Single Top 100. Daarnaast is hij te zien in TROS-programma’s met onder andere muziekfeesten in Nederland, Curaçao en Toscane. Ook speelt hij een gastrol in de film Nachtrit.

In 2007 treedt Riva in De Kleine Komedie op ter ere van het Blijvend Applaus voor John Kraaijkamp sr. Ook begint hij dat jaar zijn eigen platenlabel EMC-RIVA. Een jaar later komt zijn tweede album Als ik jou zie uit.  Vanaf 2008 is Riva tevens presentator van het TROS-programma Sterrenpalet.

Acteur
Als acteur is Riva te zien in de korte Amerikaanse film Breaking Even en in de gelijknamige tv-serie. Ook speelde hij in de film Grimas en in de televisieserie Van God Los. In 2013 speelt hij in de korte film noir .38 revolver. Als producer en regisseur is hij betrokken bij de zwijgende film The Butcher’s Tale.

Met Ronnie Tober en het Metropole Orkest maakt Riva in 2013 het nummer Dank U, Majesteit ter ere van het aangekondigde aftreden van koningin Beatrix.

Wilt u zelf genieten van deze Amsterdamse zanger en René Riva inhuren voor een optreden? Neem dan contact met ons op.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Rene Riva spreekt graag over:

Rene Riva boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Rene Riva. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21