René Froger is al jarenlang een van Nederlands bekendste zangers. De Amsterdammer scoorde vele hits en stond in uitverkochte stadions. U kunt ook genieten van hits als Alles kan een mens gelukkig maken en René Froger boeken voor een optreden.

Bolle Jan
Froger begon met zingen in café Bolle Jan van zijn vader. De vader en moeder van René waren zelf bekend als het zingende duo Jan & Mien. Froger won talentenjachten en nam in 1979 zijn eerste nummer op.

In 1987, na enkele mislukte pogingen door te breken, scoorde Froger zijn eerste hit met het nummer Winter in America. De single bereikt de tiende plek in de hitparade en een jaar later komt zijn debuutalbum Who Dares Wins uit. Het album wordt meer dan 50.000 keer verkocht en Froger ontvangt zijn eerste gouden plaat.

Alles kan een mens gelukkig maken
Samen het Het Goede Doel scoort hij in 1989 zijn eerste nummer 1-hit met het Nederlandstalige nummer Alles kan een mens gelukkig maken. De single gaat 300.000 keer over de toonbank en wordt drievoudig platina. Froger brengt een tweede album You’re my Everything, en een derde album genaamd Midnight Man uit, en ontvangt voor beide cd’s een gouden plaat. Met het nummer Just Say Hello scoort hij wederom een grote hit.

Zijn vierde album Matters of the Heart wordt beloond met een Edison Award voor beste album uit Nederland en Froger geeft een theatertournee die wordt afgesloten met een concert in Ahoy. Ter ere van zijn vijfjarig jubileum brengt hij bovendien het album Sweet Hello’s and sad goodbyes uit.

In 1993 ontvangt hij voor het album The power of passion twee Edison Awards, wederom voor beste album uit Nederland en een voor beste Nederlandse zanger. Een jaar later bezoeken in tien dagen tijd 100.000 bezoekers zijn concertreeks in Ahoy. Zijn volgende album Walls of Emotion wordt 250.000 keer verkocht en in 1995 is hij de eerste Nederlandse artiest die twee avonden De Kuip uit weet te verkopen.

De Toppers
Met diverse (verzamel)albums blijft Froger gedurende de jaren negentig en begin jaren 2000 goed verkopen. In 2005  wordt hij onderdeel van de succesformule De Toppers. Samen met Gerard Joling, Gordon en Jeroen van der Boom (in wisselende samenstelling) geeft Froger jaar in jaar uit met De Toppers uitverkochte concerten in de Amsterdam ArenA. Ook vertegenwoordigt hij met de groep Nederland op het Eurovisiesongfestival.

Daarnaast brengt hij de albums Pure Christmas en Doe maar gewoon uit. In 2002 wordt het nummer Samen een nummer 1-hit. Het nummer haakt in op het EK 2012. Voor het WK 2014 herhaalt Froger dit kunstje door met het nummer Juich voor Nederland! opnieuw de eerste plaats in de Single Top 100 te halen. Het nummer wordt gebruikt in de reclames van supermarktketen Jumbo.

In 2008 was de zanger bovendien te zien in de reality-serie De Frogers: Even geen cent te makken, waarmee Froger aandacht wilde vragen en geld inzamelde voor de Voedselbank. In 2009 waren de Frogers opnieuw te volgen op televisie: ditmaal in De Frogers: Helemaal Heppie.

Wilt u René Froger inhuren voor een spetterend optreden? Neem voor meer informatie en boekingen contact met ons op.

Biografie © Quality Bookings – Almere

René Froger spreekt graag over:

René Froger boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van René Froger. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21