Peter Koelewijns Kom van dat dak af mag met recht een klassieker uit de Nederlandse muziekgeschiedenis genoemd worden. Met zijn Nederlandse rock-‘n-roll draait Koelewijn als jarenlang mee. U kunt Peter Koelewijn boeken voor een optreden.

Kom van dat dak af
Koelewijn ging in zijn jeugd naar de Mulo en de HBS en werkte vervolgens als journalist bij een lokale krant. Ondertussen werkte hij ook gestaag aan een muzikale carrière. Met zijn band Peter en zijn Rockets scoort hij in Nederland en België een enorme hit met Kom van dat dak af.

Behalve als zanger was Koelewijn vanaf de jaren zestig ook veel actief als producer. Hij werkte onder andere samen met Q65, Willeke Alberti, Connie Vandenbos, Armand, Bonnie St. Claire. Met Johan Cruijff maakte hij het  nummer Oei oei oei dat was me weer een loei.

Samen met Veronica-dj Joost den Draaijer en Polydor-baas Freddy Haayen maakte Koelewijn de hitsingel Ome Sjakie, die zij uitbrachten onder de naam De Praatpalen. Met dezelfde formatie bracht hij ook nog de nummers Maar dan kom ik en Comedy is over now uit, het laatste nummer overigens onder de naam The Freddies.

Platenlabel
In de jaren zeventig, nadat Koelewijn als  radiodiscjockey had gewerkt, bracht hij zijn band Rockets weer bij elkaar en bracht Kom van dat dak af opnieuw uit. Daarnaast lanceerde hij nieuwe nummers als Mij oh mij, Robbie, Veronica Sorry en Angeline, m’n blonde sexmachine. Gedurende deze periode bleef hij ook actief als producer.

De jaren zeventig stonden vervolgens in het teken van zijn eigen platenmaatschappij Born Free. Koelewijn bracht platen uit als KL 204 en Je wordt ouder pappa. Andere artiesten van het label, de meidengroep Babe, Rob de Nijs en Saskia en Serge, weten bovendien ook veel hits te scoren.

In 1981 gaat Koelewijn ook zelf weer optreden en behaalt met de plaat Klap maar in je handen de eerste plaats in de hitparade. Ook werkte hij samen met Marga Bult, die eerder in Babe zat, en de vijfde plek op het Eurovisiesongfestival haalde. Eind jaren tachtig bracht Koelewijn een nieuwe versie uit van Kom van dat dak af, ditmaal met de rapper MC Miker en Dj Sven.

Jaren negentig
In de jaren negentig werkte hij samen met het duo Johan & de Groothandel, een project van Ferry de Groot en Chris Latul. Het bekendste nummer is Als Dick me hullep nodig heb, waarin Johan Cruijff wordt gepersifleerd. In 1995 scoorde Koelewijn onder de naam Gompie een nieuwe hit met het nummer Alice, Who the fuck is Alice.

U kunt deze veteraan uit de Nederlandse muziekwereld inhuren voor een optreden. Wilt u Peter Koelewijn boeken? Neem dan contact met ons op

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Peter Koelewijn spreekt graag over:

Peter Koelewijn boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Peter Koelewijn. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21