Marco Borsato is een van Nederlands grootste artiesten. Met nummers als Dromen zijn bedrog, Lopen over Water, Voorbij en Rood breekt hij record na record en weet hij de grootste concertzalen keer op keer vol te krijgen. U kunt Marco Borsato boeken voor besloten bedrijfsevenementen.

Dromen zijn bedrog
Marco Borsato laat voor het eerst van zich horen als hij in 1990 de Soundmixshow wint met het nummer At this moment van Billy Vera. Borsato, zoon van een Italiaanse vader, brengt vervolgens drie Italiaanstalige albums uit. In 1994 stapt hij over op het Nederlands (met veelal uit het Italiaans vertaalde nummers) en scoort een ongekende hit met Dromen zijn bedrog. Het nummer staat maar liefst dertien weken op nummer 1 in de Top 40 en ook zijn tweede single Waarom nou jij behaalt de eerste positie in de hitlijsten.

Het tweede album van Borsato, Als geen ander, blijft het goed doen bij het grote publiek en Borsato scoort hit na hit. De zanger is niet meer weg te denken uit de hitlijsten en ook zijn derde album De Waarheid loopt als een trein. Met de single De Bestemming van zijn gelijknamige vierde album haalt de zanger wederom de eerste positie in de Top 40. Borsato wint in 1998 tevens de Popprijs.

In het nieuwe millennium blijft het succes onophoudelijk voortduren en de single Binnen, van het album Luid en Duidelijk, is opnieuw een nummer 1-hit.

Na een korte periode van afwezigheid keert Borsato in 2002 weer terug in de schijnwerpers als hij ter ere van het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima samen met Sita het nummer Lopen op het Water zingt in de Amsterdam ArenA. Ook dit nummer belandt op nummer 1. Tevens geeft hij dat jaar voor het eerst drie uitverkochte concerten in De Kuip.  De jaren daarna worden ook de nummers Afscheid nemen bestaat niet en Voorbij nummer 1-hits en verovert hij met zijn zesde plaat Zien vier keer platina. Met de bijbehorende concertreeks weet hij De Kuip maar liefst zes keer uit te verkopen. Het duet Wat zou je doen met Ali B haalt de hoogste notitie in de hitlijsten.

In 2006 volgt de concertreeks Symphonica in Rosso waarmee hij het GelreDome in Arnhem tien keer weet uit te verkopen. Er komt een cd en een dvd van de registratie en het nummer Rood wordt zijn tiende nummer 1-hit.

Wit licht
In 2008 maakt Borsato zijn debuut als acteur in de film Wit Licht. Borsato maakt een bijbehorend album en een single met dezelfde naam. Het drieluik wordt een succes en ook andere nummers van het album scoren goed. In totaal heeft Borsato inmiddels 14 nummer 1-hits op zijn naam staan.

In 2010 komt het nieuwe album Dromen durven delen uit. Borsato geeft diverse uitverkochte concerten in het GelreDome en het Sportpaleis in Antwerpen.  Daarnaast wordt hij in 2011 jurylid van het populaire The Voice of Holland.

Het voorlopig laatste album van Borsato is Duizend Spiegels, waarvan de single Muziek inmiddels zijn 17e nummer 1-hit is geworden.

Naast zijn muziek en tv-carrière zet Borsato zich in voor War Child. Al in 1998 werd hij ambassadeur van de organisatie en in die hoedanigheid bezocht hij onder andere Kosovo, Sierra Leone en Afghanistan.

Een van de populairste zangers is beschikbaar voor besloten bedrijfsfeesten. Wilt u Marco Borsato inhuren? Neem voor meer informatie en boekingen contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

 

Marco Borsato spreekt graag over:

Marco Borsato boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Marco Borsato. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21