Musicalactrice en zangeres Linda Wagenmakers is onder andere bekend van haar fenomenale hoofdrol in de musical Miss Saigon en natuurlijk van haar spectaculaire Eurovisie-jurk. Maar het draait bij Linda toch vooral om de inhoud en om haar schitterende stem.

Miss Saigon
Linda Wagenmakers komt uit een muzikale familie en groeit op binnen een kerkelijke gemeenschap waarin muziek belangrijk is. Van jongs af speelt zij in musicals en zingt zij in een jeugdkoor. Bij Anne Evers volgt Linda klassieke zangles. Na het VWO gaat Linda rechten studeren aan de rijksuniversiteit in Utrecht, maar tijdens haar eerste studiejaar doet zij auditie voor Miss Saigon. Zij krijgt de rol van Kim in deze door Joop van den Ende geproduceerde musical. Drie jaar lang vertolkt Linda deze rol met veel succes in het Circustheater in Scheveningen. In de dramaserie Westenwind van RTL 4 speelt Linda vervolgens de rol van Keela Bangor. In 1999 wordt zij bovendien gevraagd de titelrol in de Nederlandse versie van de Disney-film Mulan in te spreken. Later is zij ook te horen in de Nederlandse versie van Mulan 2 en in andere tekenfilms.

Eurovisie
In 2000 wint Linda Wagenmakers de nationale finale van het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘No goodbyes’. Tijdens de Europese finale in Zweden behaalt zij een dertiende plaats. Haar act met de van onder haar immens grote jurk tevoorschijn komende dansers maakt veel indruk. Vervolgens toert Linda langs de Nederlandse theaters met het gospelprogramma ‘Dewi and the spirit of joy’. Daarnaast speelt zij Maggs in de musical Rocky over the Rainbow. In de jaren 2004-2005 heeft zij de hoofdrol in de musical Love me just a little bit more, gebaseerd op hits van de Dolly Dots. In 2006 zingt Linda ook op de EO Jongerendag. En in 2007 doet zij mee aan het televisieprogramma De Afvallers met Sterren. In 2009 en 2010 vertolkt Linda snoepheks Caramella in Hans & Grietje de Musical. Verder is zij in 2012 te zien in ‘Musical Classics in Ahoy’.

Biografie © Quality Bookings – Almere

Linda Wagenmakers spreekt graag over:

Linda Wagenmakers boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Linda Wagenmakers. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21