Koos Alberts is bekend als zanger van levensliedklassiekers als Ik verscheurde je foto. Met deze en andere smartlappen weet Alberts menig Nederlander te ontroeren. U kunt Koos Albers boeken als artiest.

Jordaan
Koos Alberts, een rasechte Jordanees, begon zijn carrière als zanger in de kroeg en op bruiloften en partijen. Daarnaast was hij enige tijd uitbater van een snackbar en werkte hij als metselaar.

In 1984 raakt zijn carrière als zanger in een stroomversnelling als Willem van Kooten onder de indruk is van de zanger. De eerste single van Alberts, Ik verscheurde je foto, van componist Peter de Wijn, slaat in eerste instantie echter niet echt aan. Het tweede nummer Gisteren heeft ze mij verlaten wordt echter een grote hit en daardoor wordt ook het eerste nummer door het grote publiek opgepikt. Als in hetzelfde jaar zijn derde single Waarom ben ik met kerstmis zo alleen? uitkomt is het succes compleet. Alberts staat met drie nummers in de Nationale Hitparade, een absoluut record.

Ongeluk
Het leven krijgt een aantal jaar later een dramatische wending als Alberts achter het stuur in slaap valt en tegen een boom rijdt. Hij houdt een dwarslaesie aan het ongeluk over, waardoor hij vanaf zijn middel verlamd raakt. Bovendien houdt hij nog maar een stemband over.

In het ziekenhuis ontvangt Alberts duizenden steunbetuigingen die hem besluiten te doen vechten voor een terugkeer op het podium. Ondertussen scoort hij met de single Eenmaal kom jij terug, die al was opgenomen voor het ongeluk, een nieuwe hit. In 1990 maakte hij na een lange revalidatie een comebacktour en vriend en vijand bewonderen hem om zijn vechtlust.

Tegenwoordig is hij een van Nederlands populairste volkszangers en kunt u Koos Alberts inhuren voor een optreden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Koos Alberts spreekt graag over:

Koos Alberts boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Koos Alberts. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21