Jurk! is een muziek- en carbaretduo dat bestaat uit Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. U kunt Jurk! boeken voor een optreden.

Naam
De naam Jurk! werd bedacht nadat de grootmoeder van Van Koningsbrugge afasie kreeg. Door deze aandoening koen zij niet meer de juiste woorden uitspreken. Een van de woorden die ze vaak zei in verschillende situaties was jurk. In dit woord komen voor het duo zowel de sferen treurig en grappig tot uitdrukking. Dit zijn ook de thema’s die centraal staan in hun liedjes en sketches.

Als cabaretiers maakte het duo furore sinds het begin van deze eeuw. De eerste voorstelling van Jurk! was Bakermat. Daarnaast waren Van Koningsbrugge en Van de Ven te zien in de televisieprogramma’s Kannibalen en Nieuw Dier.

Draadstaal
Tussen 2007 en 2009 hadden zij veel succes met het satrische programma Draadstaal van de VPRO. In 2010 werd dit programma opgevolgd met het programma NeonLetters, dat door de AVRO werd uitgezonden.

De voorstelling waarmee Jurk! in 2010 in de theaters stond heette net als hun debuutalbum Avondjurk.

De eerste single van dit album, Zou zo graag, kwam  na een oproep op Twitter binnen op nummer 1 in de Single Top 100. Een ongekend succes. Een aantal dagen na het lanceren van dit nummer, lag het album in de winkels. Een jaar later kwam de vervolgsingle Kabalis uit.

Wilt u Jurk! inhuren voor een optreden? Neem contact met ons op voor meer informatie en boekingen.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Jurk! spreekt graag over:

Jurk! boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jurk!. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21