De carrière van Jan Smit heeft een enorme vlucht genomen. De populaire zanger uit Volendam heeft niet alleen succes in Nederland maar ook in het buitenland, vooral in Duitsland.

 

Gewoon Jan Smit

Hij wordt als een van de ‘Zangertjes van Volendam’ zeer jong ontdekt. Met BZN zingt hij ‘Mama’ en vervolgens wordt hij bekend als ‘Jantje Smit’. Het dramatische lied ‘Ik zing dit lied alleen voor jou’ wordt een megahit. Daarna treedt ‘Jantje Smit’ op in Nederland en Duitsland. Maar al gauw wordt het ‘Jan Smit’, schrijft en componeert hij zijn eigen liedjes, en wordt zijn sound steeds volwassener. Vanaf maart 2005 is zijn dagelijks leven in Volendam en op tournee te volgen in de veelbekeken realitysoap Gewoon Jan Smit en neemt zijn populariteit met de dag toe. Mede hierdoor staat zijn privéleven volop in de belangstelling. Vooral zijn relatie met Yolanthe Cabau van Kasbergen trekt veel aandacht van de media en zelfs van toenmalig minister-president J.P. Balkenende. Inmiddels is de zanger gehuwd met een dorpsgenote. Ondertussen scoort Jan Smit geweldige hits met nummers als ‘Laura’, ‘Als de morgen is gekomen’ en ‘Cupido’. In 2008 wordt het album ‘Stilte voor de storm’ bekroond met 3x platina.

Het geheim van de Smit
Naast het zingen presenteert Jan Smit televisieprogramma’s voor de TROS en in 2012 heeft hij de hoofdrol in de bioscoopfilm Het Bombardement. Hij is verder te zien in de populaire televisiereeks Jan Smit, de zomer voorbij. In 2009 komt een duet van Jan Smit met de Surinaamse zanger Damaru, ‘Mi rowsu (Tuintje in mijn hart)’ zowel in Suriname als in Nederland op nummer 1. Enkele jaren later verschijnt ook een biografie van de zanger, Het geheim van de Smit, geschreven door Eddy Veerman. Naast zijn zangcarrière heeft Jan Smit bemoeienis met tal van commerciële en artistieke projecten. Hij schrijft ook liedjes voor andere artiesten, onder meer voor zijn jongere zus Monique.

 

Wilt u Jan Smit boeken voor uw volgende evenement? Neem contact op voor de mogelijkheden!

 

© Quality Bookings – Almere

Jan Smit spreekt graag over:

Jan Smit boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jan Smit. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21