Jan Keizer heeft roem verworven als de enthousiaste zanger van BZN. Sinds 2007 richt hij zich op zijn solocarrière en sinds 2009 tevens op optredens met voormalig BZN-collega Anny Schilder.

BZN

Volendammer Jan Keizer heeft zijn talent voor muziek niet van een vreemde. Ook zijn vader zong en speelde toneel. Het eerste bandje waarin Keizer speelt, is ‘The Empty Hearts’. Wanneer The Empty Hearts ter ziele gaan, zoekt Keizer een nieuwe formatie bij elkaar: Q Tips. Niet lang daarna wordt hij echter gevraagd drummer te worden bij BZN. Vijf jaar drumt hij bij de band die dan nog grossiert in hard rock. Als de belangstelling voor BZN sterk afneemt, slaat de groep een andere weg in en kiest voor melodieuze muziek. In 1976 komt het grote succes voor BZN met Jan Keizer als zanger en Anny Schilder als zangeres met het liedje Mon Amour. Alle volgende albums van de band worden goud en platina. Vrijwel iedereen kan zich hits als Pearlydumm, Rocking The Trolls en The Old Calahan herinneren. Ook nadat in 1984 zangeres Carola Smit de plaats van Anny Schilder overneemt, duurt het succes van BZN voort en volgen hits als El Cordobes, Yeppa en Banjo Man.

Solo

In het jaar 2000 komt het eerste soloalbum van Jan Keizer uit, l’Aventure, een Franstalige cd. Een jaar later verschijnt ‘Going back in time’, waarop nog twee gelijknamige vervolgalbums volgen. In 2007 stopt BZN en sindsdien richt Keizer zich volledig op zijn solocarrière en op het schrijven van liedjes voor anderen. In 2007 verschijnt het Nederlandstalige album Geef Mij Je Lach en in 2009 brengt Keizer het album Chords of Life uit. Vanaf 2009 treedt hij ook weer regelmatig op met zangeres Anny Schilder. Hun single ‘Take me to Ibiza’ wordt in 2010 een top-3 hit en hun eveneens in 2010 verschenen album, Together Again, is meteen goud. In 2013 brengen ‘Jan en Anny’ het album The Two of Us uit.

 

© Quality Bookings – Almere

Jan Keizer spreekt graag over:

Jan Keizer boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jan Keizer. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21