Henk Temming heeft vooral bekendheid vergaard als zanger bij Het Goede Doel. In 1982 beleeft die Utrechtse formatie een grote doorbraak met de hits ‘Gijzelaar’ en ‘België’.

Het Goede Doel

Met Henk Westbroek scoort Henk Temming in 1982 de grote hit met ‘Sinterklaas, wie kent hem niet’. En de samenwerking met diezelfde Henk Westbroek in Het Goede Doel levert successen op als ‘Nooduitgang’ en ‘Vriendschap’. Met Westbroek schrijft Henk Temming tevens een groot aantal nummers voor andere artiesten, zoals Herman van Veen en Paul de Leeuw. De hit ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ is ook van de hand van Temming en Westbroek.

Solo

Nadat Het Goede Doel in 1991 uit elkaar is gegaan, begint Henk Temming een solocarrière en produceert hij succesvolle albums van anderen. Daarnaast blijft hij zeer actief als componist en tekstschrijver, en treedt hij op als jurylid bij X Factor. Sinds 2008 treedt Temming ook weer met Henk Westbroek op als Het Goede Doel.

 

© Quality Bookings – Almere

Henk Temming spreekt graag over:

Henk Temming boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Henk Temming. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21